Verzeker jezelf van een fijne vakantie met een caravanverzekering

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur. In april openen veel campings, kampeerboerderijen en privéterreinen hun deuren voor publiek. En dat laten we ons geen 2 keer zeggen! Sta jij al in de startblokken om eropuit te trekken met de caravan? Denk niet alleen na over de lusten, maar ook over mogelijke risico’s als je onderweg bent en verzeker jezelf van een fijne vakantie met een caravanverzekering.

Waarom je caravan verzekeren?

Waarom een caravanverzekering

Je caravan is een kostbaar bezit. Voor een nieuw model betaal je een gemiddelde vanafprijs van 13.000 euro. Een tweedehands caravan kan ook, maar ook hier betaal je al gauw enkele duizenden euro’s voor. Het is natuurlijk zonde als je dit geld als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen op een vakantie, die eigenlijk in het teken van rust en plezier zou moeten staan! Brand, diefstal en storm kunnen namelijk flinke schade aanrichten aan je caravan. Risicofactoren waar je zelf weinig, tot geen invloed op hebt. Met een caravanverzekering dek je jezelf in tegen dit soort risicofactoren. De verzekeraar dekt de schade, zodat jij zorgeloos van je vakantie kunt genieten.

Hoe kies je de juiste caravanverzekering?

Net als voor andere verzekeringen, is het online aanbod groot als je op zoek gaat naar een caravanverzekering. Hoe weet je welke aanbieder het best bij jou past? Hoe wordt je maandbedrag berekend? En wat is je dekking?

Vergelijkdirect.com is een vergelijkingssite, die je een overzicht toont van het beste en meest actuele aanbod. Een caravanverzekering vergelijken is simpel en kan met een paar muisklikken. Je kiest het type caravan dat je hebt: een toercaravan, stacaravan of vouwwagen, de lengte, het bouwjaar, de nieuwprijs en geeft aan of de caravan nieuw is of tweedehands. Je krijgt dan 3 keuzemogelijkheden: een caravanverzekering tegen brand en diefstal, beperkt casco en een allrisk verzekering. Op basis van jouw keuze schotelt de website je vervolgens het beste aanbod voor. Piece of cake!

Bij het vergelijken wordt o.a. rekening gehouden met de beste dekking, de laagste prijs en snelle service.

Leestip: Wonen in een stacaravan, wat zijn de voordelen?

3 tips voor kampeerliefhebbers

Trek je er komend voorjaar of in de zomervakantie op uit met de caravan? Deze 3 tips helpen je aan de ultieme relaxvakantie.

Veilig kamperen - 3 tips voor op de camping

1. Check je reisbestemming

Stippel je reis vooraf goed uit en check de camping waar je heen gaat. Lees reviews van mensen die je voorgingen of vraag naar de ervaringen van anderen. Niets is zo vervelend als een vakantie die in het water valt door een slechte accomodatie!

2. Ga proefkamperen

Je caravan kan tijdens de winterstalling gebreken oplopen. Misschien werken sommige onderdelen niet meer of is er sprake van slijtage. Ga daarom eerst proefkamperen voordat je vertrekt, desnoods in je eigen achtertuin.

3. Koop je vakantiespullen ruim van te voren

Een nieuwe voortent nodig, gasflessen of andere onderdelen die niet mogen ontbreken? Koop deze ruim van te voren. Zo kun je ze eerst testen en betaal je niet de hoofdprijs.