Veilig zonnen doe je zo – tips!

De zon is onze grootste vriend en vijand tegelijk. Zonnebaden is heerlijk: je droomt lekker weg onder een aangename temperatuur en pakt meteen de nodige vitamine D mee! Maar UV-straling is ook schadelijk voor onze huid. Hoe kun je hier een goede middenweg in vinden en op een gezonde manier genieten van het mooie weer? Een spoedcursus: veilig zonnen doe je zo!

Veilig zonnen – 3 tips

De zon is er elke dag. Niet alleen op een zomerse dag op het strand, maar het hele jaar door en overal waar je gaat en staat. Wist je bijvoorbeeld dat hij in het voor- en najaar veel lager aan de hemel staat dan in de zomer? Hierdoor staat de zon dus letterlijk dichter op je huid. Veel mensen smeren zich alleen in als ze bewust in de zon gaan liggen, maar een dagelijkse portie zonnebrandcrème is zeker geen overbodige luxe! Veilig zonnen kan op verschillende manieren. Met een crème die voldoende bescherming biedt bijvoorbeeld, maar ook met de nodige beschutting onder een parasol. Wij hebben 3 tips voor veilig zonnen op een rij gezet.

#1 Smeren, smeren smeren!

Dé manier om goed beschermd de zon in te gaan is: smeren, smeren en nog eens smeren! Eén keer per dag is niet genoeg. Probeer om je huid elk uur van een laagje zonnebrandcrème te voorzien en gebruik ook de juiste factor! Heb je een lichte huid, dan zul je een hogere beschermingsfactor moeten gebruiken dan iemand die van nature al veel pigment heeft. Ga je tussendoor zwemmen? Dan moet je jezelf nadien opnieuw insmeren.

Leestip: Badmode die je beschermt tegen de zon!

#2 Veilig zonnen onder een parasol

Veilig zonnen doe je zo!

Wil je wel genieten van de heerlijke temperaturen, maar je huid niet direct blootstellen aan de schadelijke UV-straling? Dan moet je beschutting zoeken. Parasols zijn je perfecte partner in veilig zonnen! Voor thuis, maar er zijn ook modellen die je gemakkelijk meeneemt naar een dagje strand: stokparasols. Deze zijn er mét en zonder voet. Je neemt ze gemakkelijk mee met de rest van je strand supplies! Bijkomend voordeel van een parasol is dat je hiermee ook schaduw creëert, waardoor je iets koeler blijft. Heerlijk, als het 38 graden is in de volle zon!

#3 Een zonneklep

Veilig zonnen

Wil je je gezicht uit de zon houden, overal waar je gaat en staat? Dan is een zonneklep ook een goede zonbeschermer. Je gezicht vangt vaak het meeste zonlicht. Dit is niet alleen gevaarlijk wat betreft huidkanker, maar je wordt er ook niet knapper van! Mensen die veel zonlicht in hun gezicht krijgen, of vaak onder de zonnebank gaan, krijgen sneller rimpels #datwiljeniet! Let op: een zonneklep beschermt je ontblote armen en benen niet, die zul je dus nog wel moeten insmeren!