Vegan eiwitshakes: welke soorten zijn er?

Steeds meer mensen gebruiken na het sporten een eiwitpoeder om de opbouw en het herstel van de spieren te stimuleren. Verder worden de shakes veel gebruikt door mensen die willen afvallen, omdat ze voor een verzadigd gevoel zorgen. Plantaardige eiwitpoeders zijn de vegan variant. Ze bevatten alleen natuurlijke bronnen zoals hennep-, soja-, pompoen- en rijsteiwit. Maar welke soorten vegan eiwitshakes zijn er? En wat is het verschil? We helpen je opweg.

Wat zijn eiwitpoeders?

eiwitpoeder

Eiwitpoeders zijn – zoals de naam al zegt – poeders die een flinke dosis eiwit bevatten. Door het poeder met melk of water te vermengen, maak je in een handomdraai een gezonde shake. De perfecte manier om snel extra eiwitten binnen te krijgen! 

Waarom eiwitpoeders?

waarom vegan eiwitshakes

Een eiwitshake bevat relatief weinig calorieën, maar zorgt wel voor een verzadigd gevoel. Ze zijn daarom populair onder mensen die willen afvallen. Een ander voordeel van eiwitten is de helende werking die het heeft op spieren. Heb je intensief gesport? Dan is een shake de perfecte manier om de spieren te herstellen en extra spierkracht op te bouwen.

Vegan eiwitshakes

Vegan proteine poeder is puur natuur! Het bevat – in tegenstelling tot bijvoorbeeld WHEY proteïne – geen dierlijke ingrediënten, maar alleen natuurlijke stoffen. Hierbij kun je denken aan rijst, erwten, soja en hennep. Er zijn verschillende soorten. We hebben ze voor je op een rij gezet.

Puur natuurlijke ingredienten

Vegan eiwitshakes van bruine rijst

Eiwitpoeder van bruine rijst wordt gemaakt uit hele, gekiemde rijstkorrels. Het is glutenvrij en bevat weinig koolhydraten en vet. En naast de nodige eiwitten, krijg je met bruine rijst ook de nodige vezels binnen.

Eiwitpoeders van erwten

Erwten eiwitpoeders worden gemaakt van gele spliterwten. Die zijn vezelrijk en vet-, cholesterol- en glutenvrij. 

Soja eiwitpoeders

Soja eiwitpoeders bevatten alle negen essentiële aminozuren en zijn een complete eiwitbron voor extra aanvulling! 

Hennep vegan eiwitshakes

Hennep eiwitpoeder is een goede bron van omega-3 en omega-6, maar bevat wel het meeste vet van alle natuurlijke eiwitbronnen. Verder is hennep eiwitpoeder rijk aan ijzer, magnesium en zink. 

Leestip: Duurzaam eten met minder mooie groenten