Van deze 10 kraamcadeaus krijg je spontaan babykriebels!

Is de familie of vriendenkring uitgebreid met een nieuwe aanwinst? Een schattige, kleine wereldleider in wording. Dat kun je natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Maar wat geef je bij de eerste kraamvisite? Met deze 10 kraamcadeaus maak je gegarandeerd een verpletterende indruk.

Beginnerstips

Om te beginnen een paar algemene tips. Voor familieleden en vrienden die nog nooit in de luiers hebben gezeten en totaal clueless zijn.

  • Een praktisch cadeau is altijd goed. Spullen die tijdens de kraamtijd van pas komen, zoals babyolie, kleding, luiers etc. Je kunt hier zelf een mooi pakket mee samenstellen.
  • Het is ook leuk om aan de kersverse moeder te denken en haar te verrassen met een cadeautje.
  • Totaal geen ervaring met babykleding en luiers? Kies dan voor een cadeaukaart. Dan kunnen de ouders zelf iets leuks uitzoeken en zit je altijd goed.

10 kraamcadeaus voor elke baby

Een kraamcadeau is leuk, maar ook heel persoonlijk. Wat je geeft is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke smaak en van je budget. Met deze 10 tips moet het goedkomen!

1. Een newborn fotoshoot

Een newborn fotoshoot

Hoewel we tegenwoordig over zelf foto’s schieten en delen met onze smartphone, blijft een fotoshoot toch iets speciaals. Een bijzonder moment, vereeuwigd door een professionele fotograaf. Je kunt ervoor kiezen om thuis een newborn shoot te doen, maar dit kan ook in een fotostudio. En natuurlijk met alle toeters en bellen erbij die je wilt!

2. Rompertjes in eigen ontwerp

Wil je iets unieks geven? Iets waarvan je zeker weet dat niemand anders het cadeau doet? Koop een setje witte rompertjes en ga zelf aan de slag met textielverf. Hoe leuk is dat! Je kunt ook kiezen voor een eigen ontwerp en een rompertje bedrukken.

3. Luiers voor de komende zes maanden

Luiers als kraamcadeau

‘Kinderen zijn al duur genoeg’, zeggen ze wel eens. En daar zit zeker een kern van waarheid in. Geef de kersverse ouders luiers cadeau in verschillende maten, zodat ze de komende tijd even vooruit kunnen. Je cadeau zal zeker gewaardeerd worden.

4. Een kookboek voor baby’s

10 kraamcadeaus voor elke baby

Gezond eten is belangrijk. Door kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met verschillende smaken, ontwikkelen ze een gezond eetpatroon. Een baby kookboek is daarom altijd een leuk cadeau. Een paar tips: 

  • Mijn babyrecepten met Sophie de giraf
  • Basis Kookboek Opperdepop
  • The 100% Wholesome Baby Food Cookbook

5. Een persoonlijk kinderboek

Een persoonlijk kinderboek

In een persoonlijk kinderboek speelt de pasgeboren spruit van jouw vrienden of familieleden de hoofdrol en beleeft doldwaze avonturen met dieren. Wedden dat de kleine hier straks elke avond uit wil worden voorgelezen!

6. Een spaarpot

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met sparen. Voor een nieuwe fiets, de studie en alle andere plannen op de lange termijn. Koop een vrolijke spaarpot en doe er een alvast een eerste kleine bijdrage in.

7. Een BamBam badjas

Met een zachte BamBam badjas blijft de kleine lekker warm. Fijn voor thuis, bijvoorbeeld na het badderen of om gewoon even lekker aan te trekken voor het aankleden. Het ideale kraamcadeau.

8. Een baby douchehandschoen

10 kraamcadeaus - baby douchehandschoen

Douchen met een baby kan behoorlijk glibberig zijn. Een baby douchehandschoen is de perfecte oplossing. Je doet hem om je hand en onderarm en hebt op die manier altijd grip. De handschoen is gemaakt van materiaal dat meer houvast biedt als het nat wordt.

9. Een zwemband

Zwemband voor baby´s

De allereerste keer zwemmen is natuurlijk super speciaal. Geef een baby zwemband en je bent er via je cadeau een klein beetje bij!

10. Een kraammand

Noem het cliché, noem het traditie, maar een kraammand blijft leuk! Hierin kan je zelf persoonlijke cadeautjes verzamelen. Voor de baby, voor de ouders en voor eventuele broertjes en zusjes.