Top 3 auto’s en motoren 2023: nieuwe modellen en features!

Autoliefhebbers opgelet: er staat weer een nieuw jaar met nieuwe rides voor de deur! Bekende auto- en motorfabrikanten van over de hele wereld hebben hun nieuwe modellen aangekondigd. Wat rolt er komend jaar van de band? Is elektrisch rijden nog steeds de toekomst? En wat zijn de nieuwste features in autoland? Wij hebben een top 3 auto’s en motoren 2023 voor je gemaakt, waarin we alle specs op een rij zetten.

Modellen die van de band rollen

Top 3 auto’s en motoren 2023

De autowereld kijkt elk jaar weer reikhalzend uit naar nieuwe modellen, gadgets en innovatieve features. Ook in 2023 rollen er weer pronkstukken van de band bij merken als Mercedes, BMW, Kia en Nissan. Elektrisch rijden is al jaren de toekomst en die toekomst staat letterlijk voor je deur (geparkeerd) met deze nieuwe modellen. Bijzondere nieuwe features in 2023 zijn: volledig touch screen-gestuurde dashboards, elektrische auto’s met zonnepanelen en een arsenaal aan veiligheidssystemen. Verder hebben de meeste merken hun actieradius opnieuw een boost gegeven tot 660 km en hoger!

Op motorgebied maakt vooral Kawasaki een bijzondere en kleurrijke uitspatting. Het bekende motormerk presenteerde onlangs de 2023 Z900 (SE), Z900/650 RS, Vulcan S, W800 en Ninja 1000SX voor 2023. Naast de kleurstelling, zien we in de motorwereld veel innovaties op het gebied van het motorblok, digitale displays en Bluetooth smartphone connectiviteit. Hierover lees je meer in onderstaande top 3.

Je nieuwe ride financieren

Heb je geen eigen vermogen of wil je dit niet gebruiken voor het financieren van een auto of motor? Vind je leasen niet aantrekkelijk, maar rijd je als liefhebber wel graag in het nieuwste model? Een autofinanciering is een aantrekkelijk financieel plan voor een auto of motor: ter aanvulling op je bestaande budget, of voor de complete financiering. Binnen de overeenkomst leen je het bedrag dat je nodig hebt om de nieuwe wagen aan te schaffen en maak je afspraken over de aflossing en de aflossingstermijn met de geldverstrekker. Zo kun je tegen aantrekkelijke voorwaarden simpel en snel je droomauto kopen.

Hetzelfde geldt voor het financieren van een motor. Bereken online je lening en je maandelijkse kosten op basis van het benodigde bedrag, vraag je motorfinanciering aan en ontvang een passend voorstel in je mailbox. Ga nooit een overeenkomst aan zonder eerst alle kosten goed door te berekenen. Denk hierbij ook aan kostenposten als: een verzekering voor de motor, wegenbelasting, mogelijke onderhoudskosten, benzine, de aanschaf van beschermende kleding en een ART-goedgekeurd slot. Die laatste is vaak verplicht vanuit de verzekering.

Top 3 auto’s en motoren 2023

Rijd jij het liefst in het nieuwste design, innovatiefste model en de hoogste actieradius? Laat je inspireren door onze top 3 auto’s en motoren 2023!

Top 3 auto’s 2023

1. De Audi A6 e-tron

De Audi A6 e-tron maakt elektrisch rijden steeds aantrekkelijker. Het model heeft een indrukwekkende actieradius van 700 kilometer en lijkt qua design regelrecht uit een sciencefictionfilm te komen. Er komt een basis- en een SUV-versie uit in 2023 en ook een Audi A6 e-tron stationwagon.

2. De Rivian R1T

Rivian is een relatief onbekend merk, dat ineens furore maakte toen het de plannen voor een volledig elektrische pick-up truck presenteerde. In Amerika is de R1T al te koop en zijn de eerste geluiden louter positief. Bijzondere features zijn het trekgewicht van 5 duizend kilo en een uitschuifbare keuken met elektrisch kookstel. Wanneer het eerste model in Europa van de band rolt is nog niet helemaal duidelijk, maar de verwachting is 2023.

3. De Lucid Air

Het Amerikaanse automerk Lucid wil graag een geduchte concurrent van Tesla worden en maakt er daarom een wedstrijd van om telkens met nieuwe innovaties te komen. De Lucid Air die in 2023 uitkomt beschikt over een driedubbel digitaal dashboardscherm, een groot touchscreen en een indrukwekkend panoramisch glasdak. Een bijzondere uitblinker in autoland!

Leestip: Karaoke in nieuwe Tesla modellen

Top 3 motoren 2023

1. De Kawasaki Z900 SE

‘Meer precisie en betere remprestaties’ zijn de sleutelwoorden in het nieuwste model van Kawasaki. En niet te vergeten: ook de nieuwe kleurstelling is bijzonder, met een zwart Trellis frame en een nieuw ontwerp voor de opvallende graphics. In combinatie met de goudkleurige voorvork en het kenmerkende Sugomi design val je als rijder op dit model meteen op. De Z900 SE is vanaf half januari verkrijgbaar.

2. De vernieuwde Kawasaki Z650

Het tweede model in onze top 3 motoren 2023 komt ook van de bekende Japanse fabrikant. De Z650 van Kawasaki is niet nieuw komend jaar, maar wel vernieuwd. Het geavanceerde Traction Control Systeem (KTRC) wordt toegevoegd aan dit model. Het ondersteunt bij sportief rijden en biedt maximale tractie onder alle weersomstandigheden. Hiermee wordt de Z650 nog toegankelijker voor het grote publiek.

3. De nieuwe Yamaha R1

De nieuwe Yamaha YZF-R1 is alleen geschikt is voor het circuit. Elk onderdeel van de geavanceerde technologie op de R1 is ontwikkeld vanuit kennis, die is opgedaan door Yamaha’s betrokkenheid bij races op het hoogste niveau. Er zijn bijzonder veel snufjes: van de ride-by-wire-gashendel tot het Launch Control Systeem, Engine Brake Management en Brake Control. Over het ontwerp heeft Yamaha nog niets bekend gemaakt, we weten alleen dat de nieuwe R1 eraan komt in 2023.