Thuisvakantie: tips om je vakantiegeld toch goed te besteden

Voor veel mensen ziet de zomervakantie van 2020 er anders uit dan normaal. Vakantieplannen gaan last-minute niet door, de kids beginnen zich te vervelen, tijd om in actie te komen! Hoe kun je de zomerweken toch nuttig besteden en maak je er een fijne thuisvakantie van? 5 tips!

#1 Thuisvakantie: kamperen in de tuin

Kamperen in de tuin

Veel mensen moeten hun vakantieplannen door de huidige maatregelen op het laatste moment wijzigen. Wilt je toch vakantie vieren? Of is er een kinderfeestje in aantocht? Ga kamperen in je eigen tuin, op jullie familiecamping! Zet niet zomaar een tent op, maar maak er een echte beleving van. Een knapperend kampvuurtje, marshmallows en ‘s avonds bingo!

#2 Klussen in de zomervakantie

Klikvisgraatparket

De vrije zomerweken worden door veel Nederlanders ook gebruikt om klusjes in huis op te pakken. Klussen waar je anders niet aan toe komt. Extra vierkante meters, of een nieuwe vloer bijvoorbeeld. De zomer is het perfecte moment om de vloer aan te pakken, omdat je meubels dan gemakkelijk even in de schuur of tuin kunt zetten. Dé trend van 2020 is een visgraatvloer: een hippe parketvloer, die je terugziet in menig Nederlandse huiskamer. Klikvisgraatparket komt met een uitgebreide legbeschrijving, waardoor je het gemakkelijk zelf kunt leggen. Een trendy houten vloer, waar je jarenlang plezier van zult hebben. Een goede investering van je vakantiegeld!

#3 De tuin aanpakken

Tuinieren tijdens de thuisvakantie

Naast klussen, slaan ook veel Nederlanders deze zomer aan het tuinieren. Als we dan toch vakantie in eigen tuin vieren, dan op z’n minst in een gezellige tuin! Je kunt het bescheiden houden met een eigen moestuin en een paar gezellige bloempotten. Met de tropische temperaturen, waar we al een paar jaar op worden getrakteerd, kun je een heleboel bijzondere bloemen, planten en kruiden kweken in je tuin of op je balkon. Groots uitpakken kan ook: met een sfeervolle overkapping, een blokhut in de tuin of het populaire opblaasbare bubbelbad!

Leestip: Zonneschermen voor het balkon – tips & trends

#4 Thuisvakantie in eigen land

Ineens geen plannen meer voor de zomervakantie? Verruil de Provence voor de provincie. Tijdens een thuisvakantie in eigen land ontdek je de mooiste plekjes van Nederland. Maak een boottocht over het IJsselmeer, ontdek de Drentse bossen, ga wadlopen op één van de eilanden, ontdek Zeeland of het heuvelachtige Limburg. Er zijn nog genoeg onontdekte plekken vlak naast de deur!

#5 Ruilen van huis

Ruilen van huis

Klinkt gek, maar is stiekem best heel leuk: ruilen van huis om het gevoel te hebben dat je op vakantie bent. En bijkomend voordeel: als je één-op-één ruilt kost het je niets! Ruil voor een paar weken van woning met familie of vrienden uit de andere kant van het land en ga op ontdekkingstocht in de omgeving. Wedden dat jullie straks terugkijken op een geweldige thuisvakantie!

Foto´s: Unsplash