Sportshirts van gerecycled plastic

Met sportshirts van gerecycled plastic werk je tijdens je wekelijkse rondje joggen niet alleen aan een gezond lichaam, maar ook aan een betere wereld! Een duurzaam en uniek product, gemaakt van afvalproducten. Voor elk shirt zijn slechts zes lege flessen nodig! De stof valt licht en soepel en is geschikt voor elke sport.

Van koelkast naar kledingkast

Loop je me nou te flessen? Deze T-shirts zijn ooit begonnen als colafles bij jou in de koelkast! Nadat je ze bij de supermarkt hebt ingeleverd en het plastic is omgesmolten, wordt er dun plastic garen van gemaakt. Van dit garen wordt de 100% milieuvriendelijke sportkleding gemaakt. Sportshirts van gerecycled plastic zijn ecologisch en comfortabel en verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Wist je bijvoorbeeld dat het Nederlands elftal tijdens het WK 2010 in oranje sportshirts van gerecycled plastic speelde?

Benieuwd hoe je van plastic flessen shirts maakt? In deze video wordt het uitgelegd. 

Sportshirts van gerecycled plastic

 Foto: Karina Tess 

Sportshirts van gerecycled plastic voor hem en haar

Bekende producten van sportshirts van gerecycled plastic zijn Puma en PURE Sportswear. In de duurzame collectie vind je items voor dames en voor heren. De maten lopen uiteen van XS t/m XXL. De stof is licht, valt soepel langs het lichaam en is geschikt voor elke sport. Van yoga tot hardlopen en van dansen tot fitness en krachttraining. 

Leestip: Duurzaam wonen? 8 tips voor een eco lifestyle in huis

Jezelf in het zweet werken voor moeder natuur

Wie sport is lekker bezig! Je werkt aan je fysieke gezondheid. Eigenlijk is het dan best gek als de kleding die je draagt juist schade aanricht aan mens en milieu. “Milieuvervuiling, erbarmelijke werkomstandigheden, dat moet anders!”, vinden merken als Puma en PURE Sportswear. Met hun sportshirts van gerecycled plastic bieden ze een tegengeluid. Jij kunt bijdragen door jezelf letterlijk in het zweet te werken voor moeder natuur, in een trendy eco-shirt! #goals 💪

Hoofdfoto: Enrique Fernandez