Samen 100 jaar – feestideeën, uitnodigingen en versiering!

Worden jij en je partner in 2020 samen 100 jaar? Dan is het dubbel feest! Een mooi moment om vrienden en familie uit te nodigen. Hoe pak je dit aan – in het nieuwe normaal? Wat zijn leuke feestideeën? Waar vind je unieke uitnodigingen voor samen 100 jaar? En waar scoor je de leukste feestversiering?

Een samen 100 jaar feestje

De beste feestjes vier je samen! Worden jij en je partner samen 100 jaar? Dan is dit de uitgelezen kans om samen een groot knalfeest te geven. In het nieuwe normaal mogen we met maximaal 100 mensen samenkomen, maar dat past in dit geval natuurlijk perfect bij het thema! Waar moet je aan denken als je een samen 100 jaar feestje geeft? Welke thema’s zijn er? Wat is een geschikte locatie? En wat zet je op de uitnodiging? Alle do’s en dont’s.

Een feestthema

Een thema voor je samen 100 jaar feest

Je kunt ervoor kiezen om het casual te houden en geen thema aan je feest te verbinden, maar deze speciale gelegenheid verdient eigenlijk wel feestelijke dresscode. Je wordt immers maar één keer samen 100 jaar! Tuinfeesten zijn de laatste jaren erg populair. Gezellig met vrienden en familie babbelen en borrelen in de frisse buitenlucht. Bij tuinfeesten is de dresscode vaak wit of cocktail. Bohemian kan ook: de setting van een zwoele zomeravond op Ibiza. Op een samen 100 jaar feest draait het om gezelligheid: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Een Hollandse Hits-avond kan dus ook prima als feestthema!

Leestip: 12 kado ideeën als je 10 jaar samen bent

Uitnodigingen voor samen 100 jaar

Samen 100 jaar uitnodiging

Zodra het thema is bepaald, kan het echte partyplannen beginnen! Om zelf alvast het goede voorbeeld te geven, houd je alles in dezelfde stijl. De muziek, de aankleding en de uitnodigingen. Welke kleuren kies je? De tekst? Foto? Met de uitnodiging geef je genodigden de eerste indruk van jullie verjaardagsfeest. Maak er een mooie binnenkomer van! Je kunt tegenwoordig op verschillende sites zelf je eigen uitnodigingen maken. ‘Samen zoveel jaar’ is bij veel drukkers zelfs een speciaal thema. Versturen kan rechtstreeks vanaf de website, met een paar klikken is alles geregeld. Vergeet niet om de locatie, de dresscode en eventuele cadeauwensen op het kaartje te vermelden!

Een feestlocatie voor jullie verjaardag

Een andere belangrijke keuze voor jullie duo-verjaardag is de locatie. Waar wordt  jullie samen 100 feest gevierd? Thuis, in een plaatselijke kroeg of in het partycentrum? Ik heb de opties voor je op een rij gezet. Per locatie kijken we naar de voor- en nadelen, rekeninghoudend met het budget, de ruimte en het entertainment.

Thuis een samen 100 feest

Als je thuis voldoende ruimte en mogelijkheden hebt, is dit een prima locatie voor jullie feest. Eén van de voordelen van een thuisfeestje is dat je geen ruimte hoeft te huren. Een ander pluspunt is dat je alles zelf kunt bepalen op basis van je persoonlijke smaak. En er is geen vergunning nodig, dus het feest kan tot in de late uurtjes doorgaan!

Je verjaardagsfeest in een café

Ook de kroeg biedt de gezelligheid die je zoekt voor een verjaardag. Je kunt hier vaak niet met té grote groepen feesten – 30 tot 60 personen – en moet rekening houden met de agenda van de kroegbaas. Veel café’s kunnen in het weekend bijvoorbeeld niet worden afgehuurd. Het voordeel van een verjaardag in het café is dat je zelf geen hapjes en drankjes hoeft te serveren en dat de muziek voor je wordt geregeld.

Met z’n allen uiteten

Naast drinken en dansen, kun je er ook voor kiezen om heerlijk ontspannen uit eten te gaan met vrienden en familie. Bespreek jullie wensen met de chef en organiseer een diner dat helemaal bij jullie thema past, ga voor een lopend buffet of á la carte. 

Een feestavond in een partycentrum

Het partycentrum is ook een veel gekozen optie. Je kunt een zaal helemaal naar uw wens laten decoraten en de hapjes en drankjes laten serveren die jullie vooraf met de catering hebben besproken. Het voordeel van het partycentrum is dat het all-inclusive is: het personeel is inbegrepen en je hoeft na afloop niet op te ruimen!

Leestip: Van deze 10 kraamcadeaus krijg je spontaan babykriebels!

Feestversiering

Feestversiering

Ook de feestversiering staat of valt op basis van je thema. Decoratie is een belangrijke factor bij het bepalen van de feeststemming. Wat is mogelijk? Om te beginnen is het belangrijk dat alles bij elkaar past en een geheel vormt. Kies je bijvoorbeeld een themakleur. Ben je er nog niet helemaal uit? Blader dan eens door tijdschriften en Pinterest en bewaar alle foto’s en ideeën die jou en je partner aanspreken. De versiering moet ook bij de locatie passen: een grote opblaasbare pop in een kleine kroeg gaat niet werken! Wat wel leuk is: de stoelen versieren en de tafels leuk aankleden. Tip: let ook goed op ‘vergeten hoekjes’ die wel wat extra versiering kunnen gebruiken. Zet je verlichting ook in als feestversiering. Leuke partylampjes of glazen potjes met een lichtje erin. Wil je het samen 100 jaar feest een persoonlijk tintje te geven? Verwerk foto’s in je decoratie. Dit kunnen foto’s zijn van vrienden en familie of van jullie als stel.

Do’s & dont’s bij een samen 100 jaar feest

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je de tips & tricks in dit artikel volgt, dan kom je al een heel eind. Om te voorkomen dat het halverwege de party alsnog in het honderd loopt, nog een paar slottips!

Do’s

 • Een barbecue organiseren
 • Een noodplan bedenken voor slecht weer
 • Voldoende parkeergelegenheid regelen
 • Een live-band of dj doet het altijd goed!
 • Een eigen cocktail, speciaal voor jullie gemixt
 • Je buren op de hoogte brengen

Dont’s

 • Je uitnodigingen last-minute versturen
 • Binnen zitten bij mooi weer
 • Besparen op de muziek
 • Houdbare hapjes te lang in de zon laten staan
 • Mensen uitnodigen die je eigenlijk liever niet ziet

Foto´s: Unsplash