Review Kunstmuseum Den Haag: CoBrA, Mondriaan & Delfts blauw

Wat krijg je als je de kunstwerken van Piet Mondriaan, de architectuur van Hendrik Berlage en de CoBrA-collectie van Chaissac mixt met Chinees glas en Delfts blauw? Een artistiek samenkomen in Kunstmuseum Den Haag! Dikke Titels ging op onderzoek uit in de hofstad voor een review over Kunstmuseum Den Haag. #doehetvoordekunst!

Hét museum voor moderne kunst

Kunstmuseum Den Haag is hét museum voor moderne kunst van Nederland. Wie binnenstapt ontdekt meesterwerken van Berlage, Karel Appel, de Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan en de grootste collectie Delfts blauw wereldwijd. Tot en met 19 september 2021 is de tentoonstelling CoBrA en Chaissac – zielsverwanten te zien. Hierin staat het verwantschap tussen de Franse schilder en de andere kunstenaars binnen de CoBrA-stroming centraal. En dat is zeker een bezoekje waard!

Bestel het boek!

CoBrA en Chaissac - zielsverwanten - bestel het boek

Bestel CoBrA en Chaissac – zielsverwanten in boekvorm op Bol.com en laat je inspireren door deze moderne kunststroming!

Leestip: Hotspots in Taormina Sicilië – 5 tips & reviews

Review Kunstmuseum Den Haag

Ons dagje museumhoppen was trés artistique! Vanwege de coronamaatregelen moesten we een tijdblok van 15 minuten boeken voor onze aankomst, maar dit maakte de mogelijkheid om alles eens rustig van dichtbij te bekijken en foto’s te maken alleen maar beter! In onderstaande video krijg je een digitale tour door Kunstmuseum Den Haag.

Kunstmuseum Den Haag
Kunstmuseum Den Haag review

Collectie
Diversiteit
Fotogeniek
Museumrestaurant
Museumwinkel

Review

Kunstmuseum Den Haag ligt aan de Stadhouderslaan; een broeiplek voor culture dagjes uit! Naast het Kunstmuseum ligt Museon, het fotografiemuseum en de bekende 3D filmzaal Omniversum. Wij hielden het bij een bezoek aan het Kunstmuseum, maar dat was zeker geen beperking!

We hebben bijna vier uur rondgewandeld langs de werken van bekende kunstenaars, met een kleine pitstop in de museumwinkel en het -restaurant. Zoals je in de video kunt zien hebben we onze ogen uitgekenen, daarom vijf sterren voor de collectie, diversiteit en de mogelijkheid om Insta-waardige foto’s te schieten. We zijn overspoeld met kleuren, stijlen en meesterwerken!

We hadden wel gehoopt om iets meer te kunnen scoren in de museumwinkel en om iets korter in de rij te staan in het restaurant. Dit zijn de enige (kleine) minpuntjes. Verder was de entree goed geregeld en de beveiliging op orde. In elke kamer stond bij de deur aangegeven hoeveel personen er maximaal binnen mochten zijn en dit werd netjes gehandhaafd.

4.6