Op droomvakantie: een camperreis door Australië

Wie droomt er nou niet van een vakantie naar de andere kant van de wereld! Misschien heb je als student al eens backpackend door het land van de kangoeroes, koala’s en bijzondere landschappen getrokken? Of ga je voor het eerst op ontdekkingsreis? In het lijstje droomvakanties: een camperreis door Australië.

Kamperen in the Outback

Staat Australië al jaren op je verlanglijstje, maar is het er nog nooit van gekomen? Grote kans dat je het continent meteen bij aankomst in je hart sluit! Van het Opera House in Sydney tot kangoeroes in de bush en het culturele nalatenschap van de eeuwenoude Maori. Een prachtig werelddeel met een relaxte sfeer en geweldige landschappen in the Outback. Bij uitstek geschikt om met een camper te verkennen en bijkomend voordeel is dat wildkamperen is toegestaan in Australië. Relax and enjoy your vacation mate!

Een camper huren in Nieuw-Zeeland

Wie op vakantie gaat om te genieten van natuurschoon, heeft Nieuw-Zeeland waarschijnlijk met stip op 1 staan op zijn of haar verlanglijstje. Het land heeft tal van fenomenale natuurverschijnselen en prachtige wildlifegebieden. National Park Fiordland, Abel Tasman en Mount Cook bijvoorbeeld. Je treft er bijzondere diersoorten, die nergens anders voorkomen, en vele prachtige eilandjes. Wist je bijvoorbeeld dat alle zes de films van de Lord of the Rings en de Hobbit volledig in Nieuw Zeeland zijn opgenomen? Een camper huren in Nieuw-Zeeland is dan ook een géweldige ervaring! Eén die je nooit meer vergeet. Een camper geeft je de vrijheid en mogelijkheid om zorgeloos het land te doorkruisen en de mooiste plekken te ontdekken. Reis langs borrelende modderpoelen, witte zandstranden en helderwitte gletsjers. Ontdek de maori-cultuur en geniet van een traditionele hangi. 

Een camperreis door Australië

Oké technisch gezien is Nieuw-Zeeland en Australië als werelddeel één, maar niet iedereen die ‘down under’ gaat brengt aan beiden een bezoekje. Australië heeft als land namelijk ook enorm veel te bieden. Reis bijvoorbeeld naar Byron Bay, om van het typisch Australische surfleven te genieten. Of naar  naar Kangaroo Island dat bekend staat bekend om haar bijzondere wildlife zoals kangoeroes, zeeleeuwen en pelsrobben. En ook een ontdekkingsreis onderwater in de Great Barrier Reef is een echte must-do tijdens je reis door Australië. Ook hier geldt: om alles te kunnen zien en optimaal te genieten van het natuurschoon, is een camper huren in Australië de beste keuze. Je stelt zelf jouw ideale reis samen, waarbij je de mooiste plekjes ontdekt die de Aussies hebben te bieden.

3 tips voor campervakanties

Camperreis door Australië maken - tips

#1 Kies een camper die bij je reis past
Kies een camper die past bij het type reis dat je gaat maken. Trek je het land in, over onverharde wegen en bergachtig landschap, dan is het slim om hier goed op voorbereid te zijn. 

#2 Check of je het juiste rijbewijs hebt
Voor de meeste campers is het standaard B-rijbewijs voldoen, tenzij anders wordt aangegeven. Check dit vooraf goed. En vergeet niet: in Australië rijden ze links!

#3 Bepaal vooraf je route
Stip vooraf alvast je route uit, zodat je weet wat er onderweg op je pad komt en bedenk goed of de route die jij wilt rijden camperproof is.

Foto´s: Unsplash