Onnederlands op vakantie in Limburg

Op vakantie in eigen land is populairder dan ooit. We hoeven er niet uren voor in de rij te staan op Schiphol en besparen zo ook de nodige benzinekosten. Des te meer blijft er over voor een fijne tijd in het vakantiepark! Gezinnen die geen lange afstanden willen afleggen en toch het echte vakantiegevoel willen ervaren, kunnen ‘onnederlands’ op vakantie in Limburg. Wij bezochten recreatiepark De Leistert en hebben de highlights voor je op een rij gezet.

Op vakantie in Limburg

Op vakantie in Limburg - Maastricht

Het Drielandenpunt, de steenkolenmijn in Valkenburg, National Park de Meinweg, lekker genieten van een hapje en een drankje aan Maas of shoppen in de hoofdstad Maastricht. Limburg staat bekend om haar gastvrijheid en vele hotspots. Het is de meest zuidelijke provincie van ons land en biedt qua sfeer een mix van Nederlandse gezelligheid, Vlaamse delicatessen en ongerepte Duitse natuurgebieden. Een vakantie in Limburg betekent dat je er écht even uit bent.

De Leistert

Luchtfoto - De Leistert

De Leistert is een veelzijdig vakantiepark in Limburg, geschikt voor jong en oud en voor chillers en avonturiers. Overnachten kan op verschillende manieren: in uiteenlopende soorten bungalows, een cabin, lodge, safaritent, glampingtent en met een eigen tent, caravan of vouwwagen op de kampeerplaats. En wie liever niet naar een openbare douche of een openbaar toilet gaat kan ook een prive sanitair wellness huren, inclusief sauna en koelkast! Op het vakantiepark zijn verschillende accommodaties, bijvoorbeeld: een overdekte plaza en indoor zwembad en speeljungle. We hebben een overzicht voor je gemaakt van de indoor en outdoor fun.

Indoor fun

Subtropisch zwembad - De Leistert

Voor kids is er genoeg te doen in vakantiepark De Leistert, ook als het weer buiten even niet mee zin! Zo beleven ze oneindig veel waterpret in het subtropisch zwembad. Hier vind je o.a. een peuter- en kleuterbad met speeltoestellen, verschillende doldwaze glijbanen, een kindvriendelijke stroomversnelling, bubbelbaden, lagunebaden en een levensgroot Pien waterspeeltoestel. 

In de indoor jungle van het vakantiepark beleven kinderen grrr-uwelijke avonturen. De speeltoestellen bieden volop klim- en klauterfun. In totaal vind je hier ruim 500 m2 speelfun. Restaurant La Selva, 1 van de 3 horecagelegenheden in het park, grenst aan de speeljungle. Zo kunnen vaders en moeders, onder het genot van een hapje en een drankje, een oogje in het zeil houden.

In de overdekte plaza van De Leistert is het altijd mooi weer! Die vormt het bruisende hart van het vakantiepark. Je vindt er volop sport en spel, recreatie-activiteiten en verschillende horecagelegenheden. En je dagelijkse boodschappen doe je ook gewoon in het park, in de buurtsuper in de plaza.

Outdoor fun

Outdoor fun recreatiepark De Leister

Buiten valt ook een hoop te beleven. Zo is er bijvoorbeeld een animatieteam, dat dagelijks leuke activiteiten organiseert. Hier mogen jong en oud gratis aan meedoen. In vakantieperiodes – de herfst-, kerst-, voorjaars-, mei- en zomervakantie, is het het programma extra gevuld. Ik heb tijdens mijn bezoek in de herfstvakantie dus volop mee kunnen dansen, springen, zingen, tekenen en knutselen!

Camping De Leistert is door de ANWB uitgeroepen tot ‘topcamping’ en is daarmee met recht 1  van de mooiste campings in Nederland èn Europa. Het is een kindvriendelijke 5 sterren camping in Limburg met een enorm aanbod aan parkfaciliteiten en volop outdoor speelplezier, waaronder een grote visvijver en een voetbalcourt.

Naast de camping, is er ook de glamping. Die is nét iets luxer. Je verblijft er in safaritenten, die o.a. zijn voorzien van een eigen keuken, koelkast en heerlijke bedden. Ben je op zoek naar een goede glamping in Limburg? Dan is dit zéker een aanrader!

Meer weten of direct boeken?

Wil je meer weten over de mogelijkheden en faciliteiten in recreatiepark De Leistert? Neem een kijkje op de website!