Online bierpakketten bestellen voor je buurtbarbecue 

In een tijd waarin de meeste interactie met buren plaatsvindt in groepsapps, heeft een buurtbarbecue iets magisch. Het geluid van sissend vlees op de grill, het gelach van kinderen die samen spelen en een bierproeverij voor de volwassenen. De organisatie vergt echter wel enige aandacht. Wij helpen je met handige tips, leuke activiteiten en online bierpakketten bestellen.

Leuke activiteiten voor je buurtbarbecue

Spannende, lekkere en sportieve activiteiten maken je buurtbarbecue extra gezellig. Het zorgt voor een levendige sfeer en stimuleert de interactie tussen buurtbewoners. Gebruik onze 3 ideeën ter inspiratie. 

Een bierproeverij

Bier is een drank die al eeuwenlang geliefd is bij mensen over de hele wereld, ook bij jouw buren! Om de diverse en boeiende wereld van bier te verkennen, is niets leuker dan een bierproeverij. Het is een kans om je zintuigen te prikkelen, je horizon te verbreden en te genieten. De proeverij begint meestal met lichtere bieren, zoals pilseners of blonde ales. Naarmate de avond vordert, worden de bieren voller van smaak met donkere ales, IPA’s, stouts en misschien zelfs enkele Belgische bieren die op het menu. Elke soort wordt zorgvuldig uitgekozen om de deelnemers kennis te laten maken met verschillende brouwstijlen.

Online bierpakketten bestellen

Speciaalbier bestellen kan simpel en snel online en kost jou als organisator geen extra moeite. Je hebt de keuze uit verschillende bierpakketten. Van Belgische klassiekers tot een masterclass bierproeven. Tip: zorg voor voldoende voorraad en een mix van smaken, zodat er voor ieder wat wils is.

Online bierpakketten bestellen voor je buurtbarbecue

Online bierpakketten bestellen

Een obstacle run

Naast heerlijk eten, drinken en goed gezelschap kan het toevoegen van sportieve activiteiten een leuke en actieve dimensie geven aan je buurtbarbecue. Het organiseren van sportieve spellen en wedstrijden zorgt voor plezier, teamgeest en bevordert een gezonde levensstijl. Zet een obstakelparcours op voor zowel kinderen als volwassenen. Gebruik kegels, hoepels, banden, touwen, en andere materialen om een parcours te creëren dat behendigheid en coördinatie vereist. Organiseer een tijdrit of maak er een wedstrijd van om te zien wie het snelste het parcours kan voltooien. Dit zal zeker veel enthousiasme en lachende gezichten opleveren!

Muddy Angel Run - Marlouk

Leestip: Muddy Angel Run – hardgaan in je tutu!

Een buurtbingo

Spelletjes zijn ook geliefd, zeker als er wat te winnen valt! Een buurtbingo is een leuke en interactieve manier om plezier te hebben en de gemeenschapsbanden te versterken. Of je nu jong of oud bent, iedereen kan meedoen. Zorg voor bingokaarten, bingogetallen, markers (zoals stempels of potloden) en prijzen voor de winnaars. Je kunt online bingokaarten maken en afdrukken of gebruikmaken van een bingomachine app op je smartphone. Zorg ervoor dat je genoeg materialen hebt voor alle deelnemers en dat de prijzen in de smaak vallen, zodat iedereen staat te popelen om mee te doen.

Een bingo organiseren

De planning en organisatie van je buurtbarbecue

Een buurtbarbecue organiseren

Met een goed organisatieteam, een geschikte locatie, een smakelijk menu, duidelijke communicatie en leuke activiteiten organiseer je een buurtbarbecue waar nog lang over wordt nagepraat. Gebruik onze tips voor een strakke planning en organisatie.

Stel een organisatieteam samen

Begin met het vormen van een organisatieteam, bestaande uit enthousiaste vrijwilligers. Verdeel de taken en verantwoordelijkheden, zoals: het zoeken naar een geschikte locatie, het bedenken van het menu, het regelen van benodigdheden en het uitnodigen van de buren.

Kies een geschikte locatie

Selecteer een locatie die voldoende ruimte biedt voor alle buurtbewoners en waar je kunt genieten van de buitenlucht. Dit kan een park, gemeenschappelijk terrein of zelfs iemands achtertuin zijn. Zorg ervoor dat er voldoende zitplaatsen, tafels en schaduwrijke gebieden zijn. Vergeet ook niet te controleren of er toestemming nodig is om de locatie te gebruiken.

Stel een menu samen

Een menu voor je buurtbarbecue

Bedenk een menu dat aan de wensen en voorkeuren van alle buurtbewoners voldoet. Overweeg een combinatie van vlees, vis en vegetarische opties gecombineerd met bijgerechten, salades, brood en desserts. Moedig buurtbewoners aan om gerechten mee te nemen om de lasten te verdelen en de diversiteit te vergroten. En vergeet niet om rekening te houden met eventuele voedselallergieën of dieetbeperkingen.

De uitnodigingen

Maak gebruik van verschillende communicatiekanalen om alle buren op de hoogte te brengen van jullie buurtbarbecue. Stuur uitnodigingen via e-mail, buurtapps, sociale media of fysieke aankondigingen. Vermeld duidelijk de datum, tijd, locatie en vraag buurtbewoners om te bevestigen of ze aanwezig zullen zijn.