Merkhorloge kopen voor max 100 euro? Het kan!

“Wie mooi wil zijn moet pijn lijden”, is een uitspraak die je vast wel eens iemand hebt horen zeggen. Soms is dit fysieke pijn, zoals bij een korset of nieuwe schoenen die nog niet ingelopen zijn. Veel vaker gaat het om financiële pijn. Je bent zo een paar honderd euro lichter als je een dagje gaat shoppen en dan rekenen we de kosten van het treinkaartje, flesje water en de kaassoufflé nog niet eens mee ;). Een mooie broek of een leuk shirt is vaak nog wel voor enkele tientjes te vinden, maar een stijlvol horloge kost al snel enkele honderden euro’s. Dit is ook niet zo gek als je bedenkt welke kosten er komen kijken bij het maken en verkopen van een goed horloge. Toch bestaat er bij veel mensen een soort psychologische grens van honderd euro. Alles eronder is betaalbaar en alles erboven is duur. Wil je toch een mooi merkhorloge om je pols, maar niet de volle mep betalen? Lees dan verder!

Waarom is een mooi merkhorloge zo duur?

In tegenstelling tot veel standaard kledingstukken, is een horloge natuurlijk meer dan een simpele accessoire. Een polshorloge bevat namelijk dure materialen, zoals: staal, glas en leer. Kijk daarnaast eens naar de verfijnde techniek. Het is toch best bijzonder dat een volledig functionerende klok in zo’n klein kastje om je pols past? Elk horloge moet met uiterste precisie worden geassembleerd en dat is natuurlijk niet goedkoop. De productiekosten van een mooi horloge liggen dus een stuk hoger dan bij veel kledingstukken het geval is. Daarnaast moet niet enkel de leverancier er iets aan verdienen, maar natuurlijk ook de juwelier. Deze moet er al zijn kosten, van de huur tot aan de marketing, van betalen. Tot slot betaal je bij veel merkhorloges natuurlijk ook een beetje voor de naam en reputatie. Al met al resulteert dit vaak in een prijzig product.

Smaakvolle horlogemerken rond de €100,-

Voor wie een Rolex of Omega wil dragen, heb ik helaas slecht nieuws: dergelijke merken ga je enkel op de kermis vinden voor minder dan honderd euro. Of je dan een echt exemplaar in handen krijgt durf ik overigens te betwijfelen. Toch zijn er genoeg mooie horlogemerken te vinden voor een vriendelijke prijs. Denk bijvoorbeeld aan het merk Olympic. Vrijwel al hun horloge modellen liggen onder de €100,-. Voor veel andere populaire merken gaat dit helaas niet op. Merken als Hugo Boss, Tommy Hilfiger en Lacoste hebben zeer mooie horloges op de markt, maar kosten veelal tussen de honderd en tweehonderd euro. Misschien goedkoper dan een Rolex, maar voor veel mensen nog steeds een hoop geld.

Een online outlet biedt uitkomst!

Een mooi merkhorloge kopen voor minder dan honderd euro? Het kan! Er zijn online aanbieders die populaire merkhorloges voor veel minder geld kunnen aanbieden. Starlounge is bijvoorbeeld zo’n online outlet. Doordat ze slim inkopen doen en allerlei kosten weten te drukken, kunnen ze originele merkhorloges aanbieden voor onder de honderd euro. Het aanbod is ontzettend breed: of je nou opzoek bent naar een stoer metalen herenhorloge van Tommy Hilfiger, of een elegant leren dameshorloge van Lacoste. Door slim online te zoeken naar dergelijke outlet webshops bespaar je eenvoudig geld op je sieraden en accessoires. Mooi meegenomen toch!

Leestip: 6 x: ringen trends voor finger fashionista’s

Foto: Fernando Arcos