Meer tijd voor intimiteit

Als vader of moeder heb je een druk leven. Je rent van de supermarkt naar de school van de kids en weer terug, zorgt ervoor dat alles thuis op rolletjes verloopt en bent ‘s avonds blij als je op de bank kunt neerploffen. In al die hectiek willen we onszelf en onze partner nog wel eens vergeten, maar het is belangrijk dat je ook tijd voor elkaar vrijmaakt! Hoe houd je jullie relatie spannend? En wat kun je doen als de sleur dreigt? Wij helpen je met 3 tips om meer tijd voor intimiteit te maken!

Tijd voor intimiteit

Meer tijd voor intimiteit

Tijd voor intimiteit begint met de nodige me-time. Als je zelf niet lekker in je vel zit, heb je je partner ook weinig te bieden. Lijken jullie er keer op keer maar niet in te slagen die tijd te creëren? Bespreek jullie behoeften en werk hier samen stap voor stap naartoe. Wat zijn jouw ideeën over intimiteit? Die van je partner? En wat missen jullie op dit moment? De eerste stap kan klein zijn, maar veel impact hebben. Begin bijvoorbeeld met een kwartiertje knuffelen op de bank als de kinderen naar bed zijn. Of kruip lekker tegen elkaar aan in bed om samen in slaap te vallen. Liefde en affectie zijn de sleutel naar hartstocht!

Spice things up!

Haal de sleur uit je seksleven met sextoys

Spontaniteit is het vuur dat relaties in leven houdt. Als die verdwijnt, ligt de sleur op de loer. Verras je partner zo nu en dan met iets nieuws. Dat kan een spontane kus zijn, een onverwachte aanraking, maar je kunt ook een stapje verder gaan: met sexy lingerie, bdsm of spannende sextoys. Die zijn er in verschillende soorten en maten: voor mannen, vrouwen en voor stellen. Jullie moeten hier natuurlijk wel beiden voor open staan. Voordat je het weet springen de vonken er weer van af tussen de lakens! 

Leestip: Hoe seksspeeltjes je relatie een boost kunnen geven

Een afspraak maken met de seksuoloog

Lukt het jullie maar niet om quality time te hebben met elkaar en de vonk terug te vinden die jullie in het begin van de relatie hadden? Een gesprek met de seksuoloog kan helpen! Voor veel stellen is de drempel om een afspraak te maken hoog, maar dit komt meer voor dan je denkt en is helemaal niet zo ongemakkelijk als je denkt. Een seksuoloog is een professional, voor wie dit dagelijkse kost is en die jullie echt verder kan helpen. Je krijgt meer inzicht in knelpunten en handvatten om het anders aan te pakken. Een gesprek met een seksuoloog kan heel wat nieuwe deuren openen waardoor er weer plaats is voor meer liefde, intimiteit en geluk binnen jullie relatie. En dat is op z’n minst het proberen waard toch?