Koffie bereiden doe je zo! Black, hot, pure & sweet

Koffie is het meest geliefde drankje wereldwijd en wordt door liefhebbers ook wel als ‘het zwarte goud’ bestempeld. Er zijn verschillende soorten en blends, maar soms moet je nét even de juiste weten te vinden. Gelukkig kan koffie bereiden op enorm veel manieren, waaronder ook eenvoudige en tijdbesparende opties. Met onze tips ontdek je in no time of jij een black, hot, pure of sweet coffee lover bent!

Koffie bereiden

Koffiepads

De bekendste makkelijkste manier om koffie te bereiden, is met koffiepads. Die gebruik je in een Senseo-apparaat. Je hoeft er alleen maar water en een pad in te doen en het koffiezetapparaat regelt de rest voor je. Een stuk snellere en efficiëntere manier dan wanneer je espresso of filterkoffie maakt. Je hoeft immers geen bonen te malen of schepjes koffie te tellen. 1 pad maakt 1 kop koffie en er zijn ook pads waar je 2 koppen koffie mee maakt.

Koffiecups

Naast pads, zijn er ook koffiecups. De Nespresso is het meest gebruikte koffiezetapparaat voor cups. Het werkt hetzelfde als bij pads: je doet een cup in het apparaat, vult het reservoir met water en zet de Nespresso-machine aan. Koffiecups zijn er in verschillende smaken en sterkten: er is voor ieder wat wils.

Oploskoffie

Wil je liever geen koffiezetapparaat gebruiken? Omdat dit teveel ruimte inneemt op je aanrecht bijvoorbeeld? Dan kun je ook voor oploskoffie gaan. Dit heeft een beetje een slechte naam in koffieland, maar is er tegenwoordig ook in varianten die prima te hachelen zijn! Je gooit een zakje met je favoriete smaak in een kop, giet er kokend water bij en moet even flink roeren. Dit laatste is belangrijk bij oploskoffie, omdat je anders klontjes krijgt. De Wiener Melange is een aanrader voor het najaar!

Leestip: De leukste koffiemok quotes

Een volautomaat koffiezetapparaat

Een volautomaat koffiezetapparaat

Een volautomaat koffiezetapparaat is niet alleen meer op kantoor te vinden, steeds meer huishoudens hebben er 1 in de keuken. De naam zegt het al: dit apparaat doet alles zelf wat betreft koffie bereiden. Je gooit er verse koffiebonen in, water en vervolgens selecteer je in het menu welke smaak je wilt. Probeer af te wisselen en te ontdekken welke blend je ultieme favoriet is. Drink bijvoorbeeld in de ochtend een espresso en ga gedurende de dag over op filterkoffie. De meeste volautomaat koffiezetapparaten kunnen ook cappuccino en latte macchiato maken. De voorraadvakken voor zowel water als koffiebonen zijn ruim, je vult ze wekelijks of maandelijks bij. De omvang van het apparaat is wel een nadeel, maar hiervoor krijg je wel heel wat terug! Tip: zet een koffietafel in de woonkamer of keuken. Dat ziet er gezellig uit en dan ben je meteen van je ruimteprobleem in de keuken af!