Hotspots in Taormina Sicilië – 5 tips & reviews

Leuke boetiekjes, gezellige barretjes en een prachtige historie die anno 2021 nog volop aanwezig is… welkom in Taormina! Dikke Titels bezocht het bruisende stadje op het Italiaanse eiland Sicilië en liet zich onderdompelen in de lokale gastvrijheid en gezelligheid. We hebben 5 hotspots in Taormina (inclusief reviews) voor je op een rij gezet. Klaar voor een sprookjesachtige vakantie?

Alle hotspots in Taormina in 5 minuten!

Boek een reis naar Taormina

Boek-een-reis-naar-Taormina-Sicilie

Wil jij ook genieten onder de Siciliaanse zon? Boek je reis naar Taormina simpel, snel en voordelig online!

Leestip: Venetië & Corona: het San Marcoplein en de gondels na de lockdown

Tips & reviews

1. Licchio’s – best bar in town!

Licchio's bar in Taormina

Locatie
Menu
Klantvriendelijkheid

Review

Eén van de eerste dingen die je ziet als je Taormina binnenloopt is de Chiesa di Santa Caterina, een nostalgisch kerkje in hartje centrum. Precies hier tegenover staat het terras van Licchio´s. Dit is the place to be voor wie willen genieten van de stad, de voorbijgangers en een lekker hapje en drankje. Licchio´s serveert ontbijt, lunch, aperitiefjes, diner, toetjes en een gezellige borrel na het eten. Elke gast krijgt na het eten een gratis granita: een lokale delicatesse dat op schaafijs lijkt. En voor de liefhebber is er ook echte Siciliaanse limoncello. Het personeel is fantastico 👌 Ze maken een praatje met je en doen er alles aan om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken.

Wij zijn elke avond van onze vakantie bij Licchio’s begonnen, waren vanaf het terras getuige van een echte Siciliaanse bruiloft en hebben er de EK kwartfinalewedstrijd tussen België en Italië gekeken. Een ervaring om nooit meer te vergeten… la lalala la la laa! 5 van de 5 sterren voor Licchio’, de best bar in Taormina!  Mocht je in de buurt zijn: doe Oliver en Luca de groetjes van Marlouk en Mariangela.

Een aperitief op het terras van Licchio's bar in Taormina EK kwartfinale België - Italië 2021 in Taormina Voetbal kijken op het terras van Licchio's bar in Taormina

5

2. Fara Taormina

Fara Taormina review

Locatie
Collectie
Klantvriendelijkheid

Review

Wie op zoek is naar kleurrijke, fashionable, Siciliaanse mode moet zeker een bezoekje brengen aan Fara Taormina! Wij ontdekten deze kledingboetiek op onze laatste vakantiedag, anders hadden we waarschijnlijk nog vééél meer gekocht! Alleen al voor Fara zou ik morgen het vliegtuig terug nemen! 

De collectie is het best te omschrijven als een mix van Italiaanse kwaliteit en Siciliaanse kleuren en prints. Mijn tasje gaat nooit meer af en mijn jurkje mee op elke vakantie! En naast kleding en tassen, verkoopt Fara Taormina ook accessoires met een combinatie van high fashion en lokale trends. Ik scoorde ook een paar rieten ballerina’s en een handgemaakte armband van keramiek. 

Siciliaanse mode - sicilian girl in Taormina Jurkje en tas van Fara Taormina - best store in town
Handgemaakte armband keramiek Fara Taormina - Sicilië
Rieten schoenen - ballerina's - Fara Taormina
Tip: op Instagram kun je een digitale tour door de winkel volgen!

5

3. Etna dagtour

Mariangela en Marlouk op de Etna op Sicilië

Locatie(s)
Activiteiten
Klantvriendelijkheid

Review

Taormina ligt aan de voet van de Etna, ‘s werelds meest actieve vulkaan. Sinds januari 2021 is hij bijna wekelijks aan het roken en rommelen. Gelukkig kun je er wel veilig naartoe, mocht de Etna gaan roken, dan heb je nog uren de tijd om weg te komen. Een vakantie naar Taormina is namelijk niet compleet zonder bezoekje aan de bekende vulkaan!

Een bezoek aan de Etna krater - hotspots in Taormina Etna dagtour - bergmeer
Wij hebben een Etna dagtour van 85 euro p.p. geboekt en de onvergetelijke dag was dit geld meer dan waard! We werden ‘s morgens bij ons hotel opgepikt door tourguide Danila, die ons – samen met twee andere stellen – naar vier hotspots in de buurt bracht: een grot, de Etna-krater, een honingmuseum in de buurt en een bergmeertje dat tussen de lavaresten stroomt. Onderweg kletste Danilo honderduit (in perfect Engels) en vertelde ons alles over de omgeving en haar geschiedenis. Een geweldige ervaring!

Etna tour guide Danilo Een grot vlakbij de Etna vulkaan op Sicilië

5

4. Daiquiri Lounge

Daiquiri Loune en cocktailbar - hotspots in Taormina

Locatie
Sfeer
Klantvriendelijkheid

Review

Daiquiri is een lounge en/of cocktailbar in hartje ‘centro’. Het is een verborgen parel, onderaan een trapje in een zijstraat van de hoofdstraat. Wij onthielden het aan de Pinokkio-winkel. Om naar Daiquiri te gaan, neem je de trap naast de winkel aan de linkerkant. Je komt dan op een klein, super gezellig openlucht plein dat is ingericht als loungebar. Er zijn stoelen, tafels, loungebanken en een dj booth. 

Het was gezellig druk tijdens onze vakantie, waarin we drie keer naar Daiquiri zijn gegaan. Ook hier was het personeel geweldig! Het enige minpuntje aan de sfeer was dat niemand, vanwege de coronamaatregelen, mocht dansen. Wil je een hele avond genieten van cocktails? Dan moet je wel een grote portemonnee meenemen, de prijzen beginnen bij 10 euro per stuk.

Daiquiri Lounge bar in Taormina

4.8

5. Teatro Greco

Teatro Greco Taormina

Locatie
Faciliteiten
Klantvriendelijkheid

Review

Sicilië kent een rijke geschiedenis. Het eiland is Romeins, Arabisch en Grieks grondbezit geweest. Deze laatsten lieten een compleet theater na in Taormina. Het Teatro Greco is een rond theater, dat te vergelijken is met het Colosseum. Vrijwel alles is bewaard gebleven en het wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt.

Teatro Greco is een perfecte locatie om een beetje cultuur te snuiven, uit te kijken over de stad en bijzondere Instafoto’s te schieten! Wij waren vergeten om een flesje water mee te nemen en kwamen er te laat achter dat dit in het theater niet kan, wel bij marktkraampjes buiten de toegangspoorten! Zoals bij vele toeristische trekpleisters, was het allemaal vrij krap en chaotisch bij de toegangspoorten. De coronamaatregelen werden wel streng nageleefd. Bij de entree moest je een mondkapje dragen en werd je temperatuur gemeten.

Hotspots in Taormina - Teatro Greco Mooiste instafoto's maken in Teatro Greco in Taormina
Marlouk Rodijk in Teatro Greco Taormina

4.5