Hooikoorts? 3 tips tegen lopende ogen, neuzen en jeuk!

Last van hooikoorts? Vervelend! Het komt elk jaar weer terug en de pillen van de drogist lijken weinig uit te halen! Is er dan niets dat je kunt doen? Misschien wel! Wij hebben 3 handige tips voor je verzameld die helpen om hooikoortsklachten te voorkomen.

1. Zoek uit wat je hooikoorts veroorzaakt

Allereerst is het goed om te weten waar jouw hooikoortsklachten precies vandaan komen. Waar de één misschien heel heftig reageert op de bloei van een bepaalde boom, begint de ander te niesen als de buurman het gras heeft gemaaid. Er zijn simpele zelftesten verkrijgbaar die je precies vertellen waar je allergisch voor bent. Bij Yours Health Test bijvoorbeeld. Als je weet waar je allergisch voor bent, kun je je allergie beter onder controle houden. Ook handig: Weeronline heeft een handige pollenradar die je precies vertelt waar en wanneer bepaalde pollen in de lucht zitten!

2. Zorg dat je altijd een potje vaseline bij je hebt

Misschien heb je hele andere associaties met vaseline, maar het kan ook zeer goed helpen tegen hooikoorts. Hoe? Door een beetje onder je neus te smeren. Deze oude truc zorgt ervoor dat de stoffen waar je allergisch voor bent blijven plakken onder je neus en niet naar binnen gaan. Hiermee voorkom je niesbuien. Een zonnebril is ook een handige tool voor hooikoortspatiënten. Die kan ervoor zorgen dat er minder pollen in je ogen waaien waarmee je een reactie voorkomt. Kies in dit geval voor een groot model, dat je ogen voldoende afschermt.

Leestip: Help, zo ben je razendsnel van je zuigplek af!

3. Douchen tegen hooikoorts

Onze derde tip is douchen tegen hooikoorts. Als je een dag buiten bent geweest is de kans groot dat je haar vol zit met pollen waar je lichaam allergisch op reageert. Als je hiermee naar bed gaatm dan verspreiden de pollen zich over je beddengoed en word je de volgende ochtend waarschijnlijk wakker met lopende ogen en een heleboel jeuk! Even douchen zorgt ervoor dat je de pollen kwijt bent en een fijne nachtrust tegemoet gaat.