Gezellige winteractiviteiten in huis

Het regent en het is koud. Geen weer om buiten te zijn! Maar niet getreurd, op een regenachtige winterdag is het ook leuk om thuis te blijven en gezellige winteractiviteiten in huis te organiseren. Alleen of samen met je huisgenoten. Op zoek naar inspiratie? Lees dan verder! 

De kerstboom versieren

winteractiviteiten in huis - samen de kerstboom versieren

Het is weer dát seizoen van het jaar! Koud weer betekent ook dat de kerstdagen naderen. Tijd om je huis helemaal in kerstfeest te brengen, dus! Heb jij al je nieuwe kerstballen in huis gehaald? Dit jaar zijn rood en goud weer helemaal in de mode! Niets gezelliger dan samen je kerstboom versieren en gezellige andere kersthoekjes in te richten. Wat denk je van gezellige kerstlichtjes aan het raam en een mooie kerstkrans aan de deur? 

Knutselen 

Ben jij of zijn je kinderen handig en creatief aangelegd? Dan kan je ook zelf allerlei leuke (kerst)stukjes maken. Een modern kerststalletje of een mooi bloemstukje zijn altijd een goed idee. Ook de nieuwjaarskaartjes kan je helemaal zelf ontwerpen. Als je graag even me time wil, is dit trouwens de ideale manier om je kinderen bezig te houden. Alleen maar voordelen dus! 

Lezen 

Tips om sneller boeken uit te lezen

Op donkere winteravonden heb je eindelijk eens de tijd om het boek te lezen dat al zo lang op je te wachten ligt. Met gezellige kaarsen, een fleece dekentje en rustige achtergrondmuziek ben je direct in de juiste stemming. Ben jij geen boekenwurm? Dan kan je natuurlijk ook een film of serie kijken in dezelfde gezellige setting.  

Albums maken 

De winter is het ideale moment om nog eens herinneringen op te halen aan de zalige zomer. Op die lange donkere avonden heb je eindelijk eens tijd om het langverwachte foto-album te maken. Of je het nu online in elkaar steekt of je foto’s old school in een papieren album plakt, dat maakt niet uit. Hoe dan ook zal je het album veel meer bekijken dan dat je de foto’s op je gsm laat staan. Bovendien is het ook het perfecte moment om al na te denken over jullie toekomstige reis. 

Leestip: Zelf kleding maken: tips voor beginners

Puzzelen 

Puzzelen is weer helemaal in! Je hebt ze in alle niveaus en maten, van 500 tot 5000 stukjes. Hoe meer stukjes, hoe meer geduld je nodig hebt, maar ook hoe meer plezier je zal hebben. Heb je geen plaats om de puzzel heel de tijd te laten liggen? Dan kan je de puzzel ook gemakkelijk opbergen op een speciale rol. Wanneer je weer verder wil puzzelen, kan je de puzzel dan weer uitrollen en doe je verder waar je geëindigd was.