Getest en gecheckt: plasticvrij douchen met Shampoo Bars

Wist je dat je flink kunt besparen op je shampoo? En niet alleen in je portemonnee, je bespaart de wereld er ook heel wat leed mee. Onder het mom ‘een beter milieu begint bij  jezelf’ mocht ik ervaren hoe het is om plasticvrij te douchen met Shampoo Bars: haarzeep gemaakt van natuurlijke ingrediënten, puur en gezond!

De voordelen van plasticvrij douchen

Jaarlijks wordt wereldwijd zo’n 311 miljoen ton plastic geproduceerd. Dit komt neer op 165 kilo per persoon. Hiervan komt ongeveer 12,7 miljoen ton in de zee terecht. En de verwachting is dat dit aantal in de komende 20 jaar zal verdubbelen. Er valt dus veel te winnen voor het milieu als het op plastic aankomt. En wij kunnen hier allemaal ons steentje aan bijdragen. Door plasticvrij te douchen bijvoorbeeld.

Shampoo Bar Aloë Vera

Shampoo bars zijn het best te omschrijven als haarzeep of shampoo blok. Op Shampoobars.nl vind je verschillende soorten, voor elk haartype. Doordat ze niet vloeibaar zijn, bevatten shampoo bars geen concentreringsmiddelen maar enkel natuurlijke ingrediënten. Ook de verpakking is puur natuur: biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Bovendien kun je met één stuk gemiddeld 80 keer je haren wassen, wat gelijk staat aan drie flessen ‘reguliere shampoo’. Met deze code krijg je 10% korting: gr09wufduj!

Leestip: 10 tips waarmee je zonder moeite verduurzaamt

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Plasticvrij douchen is niet moeilijk! Het werkt eigenlijk hetzelfde als handen wassen. Je kunt de haarzeep eerst tussen je handen wrijven en het dan aanbrengen op je haren, maar direct op je hoofd kan ook. Zachtjes inmasseren, uitspoelen en klaar! Er zijn verschillende shampoo bars. Met aloë vera voor extra voeding bijvoorbeeld, met honing voor droog haar en met kaneel tegen haarverlies. En er zijn ook conditioner bars, voor extra verzorging na het wassen.

Shampoo Bars review

Ik nam de proef op de som en mocht de Shampoo Bar Amandel testen.

Ik was mijn haren normaal gesproken om de dag, maar voor deze test heb ik een dagje langer gewacht. Een extra vette coupe dus (vandaar het knotje 😉 ). Zoals je in de video kunt zien, heb ik ervoor gekozen om de shampoo eerst tussen mijn handen te wrijven en vervolgens aan te brengen op mijn haren. 

Zacht haar en meer volume

Voordat ik aan de test begon had ik wat twijfels over het resultaat. Ik vroeg me af of het wel zou schuimen en mijn haren echt zou ontvetten. Je vergelijkt het onbewust toch een beetje met handzeep, omdat het zo oogt. Ik heb dun haar, maar wel veel. Dit bleek geen probleem. Meteen na de eerste keer wassen merkte ik al verschil. De verzorgende werking van de natuurlijke ingrediënten heeft duidelijk zijn werk gedaan. Mijn haren voelden meteen heel zacht en schoon aan, zonder dat ik conditioner heb gebruikt, en mijn dunne coupe oogt ook een stuk voller.

Conclusie

Een geslaagde test! En bijkomend voordeel is dat ik het komende half jaar vooruit kan met deze ene shampoo bar en daarmee ook nog eens bijdraag aan een mooier wereld. Dat doucht toch een stuk lekkerder!