Een vakantiehuis huren in eigen land

In tijden van onzekerheid door COVID-19, is een vakantie boeken lastiger dan ooit. Maatregelen veranderen continu en ook kunnen de regels in het buitenland aangescherpt worden. Dit maakt een vakantie boeken in het buitenland niet aantrekkelijk, maar je kunt natuurlijk ook in eigen land op vakantie gaan. Dat hebben we afgelopen zomer dan ook massaal gedaan. In dit artikel: de voordelen van een vakantiehuis huren. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder!

Rust, ruimte en privacy

Als je op vakantie gaat, dan kun je de dagelijkse sleur en stress achter je te laten. Dan moet je natuurlijk wel de ruimte hebben om lekker tot rust te komen. Veel mensen verkiezen een vakantiehuisje om die reden boven een hotelkamer. Daarnaast zul je bij een vakantiehuis niet te maken krijgen met lawaaierige gasten of schoonmakers die je ‘s ochtends wekken!

Een vakantiehuis huren op de Waddeneilanden

Als we aan een vakantiehuis huren in eigen land denken, dan springen de Waddeneilanden er meteen uit. Texel is het grootste Waddeneiland, gevolgd door Terschelling. Dit laatste eiland heeft zelfs het breedste strand van heel Europa: het Noordzeestrand. Met een onafgebroken zandstrand van maar liefst 30 kilometer is het hier prima vertoeven.

Een vakantiehuis huren in Zeeland

Een andere populaire vakantiebestemming in Nederland is Zeeland. Zo staan de stranden van Zeeland bekend als schoon en veilig, maar ook the place to be voor de meeste zonuren. Er zijn bijna nooit stapelwolken door de ligging aan zee! En vakantiehuizen in Zeeland liggen niet alleen aan zee, maar ook middenin de prachtige Zeeuwse natuur!

Huisdieren mee op vakantie

Een hond thuislaten of bij een hondenpension of -opvang onderbrengen kan – voor zowel het baasje als de hond – erg stressvol zijn. De meeste mensen willen daarom hun trouwe viervoeter meenemen op vakantie. Lekker samen wandelen en erop uit! Er zijn genoeg vakantieparken of vakantiehuizen waar honden welkom zijn. In hotels zijn honden vaak niet toegestaan, wat de zoektocht naar een accommodatie wat lastiger maakt.

Leestip: Venetië & Corona: het San Marcoplein en de gondels na de lockdown

Vakantiehuis huren voordeliger dan een hotel

Het huren van een vakantiehuisje is vaak veel voordeliger dan het boeken van een hotelkamer. Dit voordeel ga je vooral in je portemonnee merken als je een vakantie boekt met meerdere personen. Waar je bij hotels nog vaak extra kosten kunt verwachten voor een parkeerplek, maaltijden of de minibar – is dit bij een vakantiehuisje niet het geval. Je krijgt veel luxe en gemak voor weinig. 

Foto: Brina Blum