De snelste manier om je sloopauto te verkopen

Ben jij toe aan een nieuwe auto en denk je dat je oude geen stuiver meer waard is? Think again, want zelf voor een model dat rijp is voor de sloop kun je nog aardig wat knaken vangen! Niet op Marktplaats of bij een louche autodealer maar met een paar klikken op een speciaal daarvoor ingerichte website, waar eerlijke kopers en verkopers elkaar ontmoeten. Wij vertellen je precies wie, wat, waar en hoe en helpen je aan de snelste route om je sloopauto te verkopen.

Is mijn sloopauto nog wat waard?

sloopauto verkopen

Auto’s zijn handel en dat geldt ook voor sloopauto’s. Ook al kun je er niet meer in rijden, is alle elektronica kapot en de bekleding totaal versleten. Een sloopauto is namelijk oud-ijzer. Hoeveel je er precies voor krijgt valt en staat met de oud-ijzerprijs, dit noemen we ook wel de schrootprijs. Op dit moment ligt de prijs voor groot oud-ijzer op 16 cent per kilo. Een gemiddelde auto weegt ongeveer 1.000 kilo. Voor een schrootbak kun je dus nog zo’n 160 euro vangen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat het sloopbedrijf er ook nog een percentage aan wil verdienen, je zal in de praktijk dus iets lager uitkomen dan de prijs per kilo x het gewicht van je auto.

Betrouwbaar online verkopen

We kennen allemaal de gruwelverhalen van Marktplaats en louche autoverkopers: kopers die niet komen opdagen, veel te weinig voor je auto willen betalen of, nog erger, er vandoor gaan met je geld. Om dit soort risico’s te vermijden, doe je er verstandig aan om een betrouwbaar adres te zoeken voor de verkoop van je sloopauto. Bij OSW doe je zaken met erkende bedrijven. De onderhandelingen worden intern geregeld door de klantenservice van OSW. Je hoeft dus niet zelf de biedingen in de gaten te houden en te checken of de bieders wel betrouwbaar zijn. Op de website vind je een lijst met erkende bedrijven, die zijn aangesloten. Eenmaal akkoord, ontvang je de contactgegevens van de potentiële koper en kun je afspreken hoe en wanneer de auto kan worden opgehaald.

Simpel en snel je sloopauto verkopen

Op de website van OWS kun je auto’s, motoren, caravans, campers, boten en sloopauto’s aanbieden. Je sloopauto zelf verkopen werkt simpel en snel, in 3 stappen. 

Tweedehands auto's

Stap 1
Meld je voertuig aan door het kenteken in te voeren of handmatig te zoeken op merk en type. Je ontvangt dan direct een bevestiging in je mailbox.

Stap 2
De medewerkers van OSW gaan achter de schermen voor je aan de slag en je ontvangt binnen 24 uur een bod. Als je die accepteert, wordt je door OSW op de hoogte gehouden van de voortgang van de verkoop.

Stap 3
Je voertuig wordt opgehaald, betaald en gevrijwaard. That’s it. Je wordt dus volledig ontzorgd en loopt geen verkooprisico’s.

Leestip: Karaoke in nieuwe Tesla modellen