De highlights van Rome: ontdek de eeuwige stad

Rome is een stad met oneindige geschiedenis, cultuur en prachtige architectuur. Als één van de oudste steden ter wereld, biedt de stad een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten. Voor zowel geschiedenisfanaten, als nieuwsgierige toeristen. Ontdek de highlights van Rome in ons persoonlijke reisblog!

Het Colosseum

Het Colosseum, ook wel het Flavisch Amfitheater genoemd., is hét symbool van Rome. Dit indrukwekkende amfitheater werd gebouwd tussen 70 en 80 na Christus en diende in de Romeinse tijd als locatie voor gladiatorengevechten, dierengevechten en andere openbare spektakels. Het is een meesterwerk van Romeinse architectuur en ingenieurskunst en een must see voor iedereen die de stad bezoekt. Je kunt het iconische gebouw vanaf de buitenkant bewonderen en ook kaartjes kopen voor een tour binnen de muren.

Het Forum Romanum

Het Forum Romanum was het politieke, sociale en commerciële centrum van het oude Rome. Hier vonden belangrijke gebeurtenissen plaats, werden toespraken gehouden en waren tempels en monumenten te vinden. Tegenwoordig kunnen bezoekers door de ruïnes wandelen en de restanten van dit rijke verleden bekijken.

Leestip: Citytrip naar Verona: shoppen, foodlovers en Romeo & Julia

De Trevifontein

Highlights van Rome - De Trevifontein

De Trevifontein is niet alleen een fontein, maar ook een kunstwerk en een cultureel icoon. Dit meesterwerk uit de baroktijd is het grootste fonteinencomplex in Rome en staat bekend om de traditie van het gooien van een munt over je linkerschouder terwijl je met je rechterhand over je linkerschouder gooit. Dit zou ervoor zorgen dat je ooit weer terugkeert naar Rome.

Leestip: Hotspots in Taormina Sicilië – 5 tips & reviews

Vaticaanstad en de Sint-Pietersbasiliek

Vaticaanstad, de kleinste onafhankelijke staat ter wereld, bevindt zich in het hart van Rome. Hier vind je de indrukwekkende Sint-Pietersbasiliek, een meesterwerk van renaissance-architectuur, en het wereldberoemde Sint-Pietersplein, waar duizenden gelovigen samenkomen bij speciale gelegenheden om de paus te zien spreken.

De Sint Pietersbasiliek in Rome

Spaanse trappen en Piazza di Spagna

De Spaanse Trappen vormen een prachtige trap die leidt naar de Piazza di Spagna, een levendig plein. Het is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel lokale bewoners als toeristen. De trappen en het plein zijn vaak versierd met bloemen en vormen een schilderachtige locatie om te ontspannen en de lokale sfeer op te snuiven.

Leestip: Venetië & Corona: het San Marcoplein en de gondels na de lockdown