Condooms voor elke man, size does matter!

“Het maakt niet uit hoe groot hij is, als je maar weet hoe je hem moet gebruiken”, zeggen ze vaak. En daar zit zeker een kern van waarheid in, maar size does matter als het om safe seks gaat! Het is namelijk belangrijk dat je condooms goed passen. Welke verschillende soorten zijn er? En hoe weet je welke maat je hebt als man of vriendin van? We helpen je met een sizewijzer.

Verschillende soorten condooms

Condooms voor elke man - size does matter

Condooms zijn er in vele soorten: basic, dun, extra dun, stimulerend, latexvrij, orgasme uitstellend, in elk fruitig smaakje dat je maar kunt bedenken en in verschillende maten. Het is belangrijk dat je de goede soort koopt. Niet alleen om in de smaak te vallen bij je lover, maar ook om de nodige ongemakken en kans op ongewenste zwangerschappen en soa’s te voorkomen. Een te klein condoom zit niet lekker en kan bovendien knappen tijdens jullie liefdesspel. En dat wil je niet! 

Hoe bepaal je welke condoommaat je hebt?

Welke maat heb ik

Om je comdoommaat te bepalen moet je niet naar de lengte, maar naar de dikte van de penis kijken. Hiervoor leg je simpelweg een meetlint rond je jongeheer en meet je de omtrek. Aan de hand daarvan kun je de maat bepalen. We hebben een overzicht voor je gemaakt.

  • Bij een omtrek tussen de 11 en 11,5 centimeter is je condoommaat 53 mm
  • Bij 11,5 tot 12 centimeter heb je condooms van 57 mm nodig
  • Een omtrek van 12 tot 13 centimeter vraagt om condooms van 60 mm
  • 13 – 14 centimeter betekent een condoommaat van 64 mm

Wat is de gemiddelde maat?

De gemiddelde man gebruikt condooms van 53 of 57 mm. Gelukkig is het aanbod groot en kun je ze kopen van 47 tot 69 mm. Een kleinere maat betekent niet dat je klein geschapen bent, maar dat je penis minder dik is.

Leestip: Zo haal je de sleur uit je seksleven – Spice it up!

Waar let je op als je condooms koopt?

Condooms kopen - waar let je op

De juiste bescherming voorkomt een hoop ellende. Koop daarom niet zomaar een b-merk dat je niet vertrouwt en let goed op de houdbaarheidsdatum. Condooms kunnen namelijk ook over de datum raken en hun werking verliezen! Wil je goede condooms kopen? Kies dan voor een bekend merk, waarbij je er vanuit kunt gaan dat de prijs-kwaliteitverhouding in orde is. 

Online condooms kopen

Vind je het lastig om je condooms in een fysieke winkel te kopen of ben je niet in de gelegenheid om naar een drogist te gaan? Dan kan het tegenwoordig ook simpel, snel en discreet online, op Durexshop.nl bijvoorbeeld. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een avondje goede en safe seks! Bestellingen worden in een blanco enveloppe verstuurd zonder bedrijfsnaam en logo erop. Dus mocht de buurvrouw je post aannemen dan is er nog steeds geen man overboord!