Comfortabel onderweg met de auto 

Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop als je reist, maar een beetje comfort is ook fijn! Of je nou veel kilometers maakt voor je werk of heel het land rondtoert in je privéwagen: onderweg met de auto is reiscomfort belangrijk. Maar hoe zorg je voor een comfi trip? 4 tips.

1. Zorgeloos rijden

Veilig onderweg met de auto

Om zeker te weten dat je in een veilige auto rijdt, is het laten uitvoeren van technisch onderhoud een must. Maak dus die afspraak die je al een tijdje uitstelt, want het is belangrijk dat je wagen optimaal blijft functioneren en geen mankementen vertoont!

Niemand wil hulp inschakelen, omdat de brandstofteller ineens op 0 staat. In periodes dat je minder budget hebt, is een tankkaart handig. Je betaalt  je tankbeurten dan achteraf en krijgt elke maand een overzicht waarop je ziet hoeveel je hebt getankt. Dit is administratief ook heerlijk, je loopt dan namelijk niet langer losse bonnetje te verzamelen.

2. Schoon onderweg met de auto

Een schone auto draagt ook bij aan je reiscomfort. Heb je geen zin om elke maand zelf je wagen wat wassen op de oprit? Dan zijn er handige selfwash-straten, waar je voor weinig geld zelf je auto kunt afspuiten. Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken? Ga dan naar een plaatselijke carwash. Lekker chillen achter het stuur terwijl de wasstraat haar werk doet is pure luxe!  

3. Werkplezier

Zakelijke kilometers maken

Heb je een bedrijfswagen die je ook mag gebruiken voor privékilometers? Met een tankkaart zelfstandige krijg jij geen rekening in de bus maar betaalt je werkgever het verbruik. Als je de auto zowel zakelijk, als privé gebruikt kun je het best kiezen voor een model die bij je gezinssituatie past. Dit betekent dat je rekening moet houden met de zitplaatsen voor de hele fam. Staar je niet blind op mooie, nieuwe modellen waarbij je serieus moet inleveren op ruimte.

Leestip: Een houten garage voor auto’s – de perfecte winterjas!

4. Lak onderhouden

Wanneer je hebt geïnvesteerd in een nieuwe auto, wil je natuurlijk optimaal kunnen blijven genieten van je paleisje op wielen. Goed onderhoud van de carrosserie is een must, die op lange termijn kosten bespaart. Neem je auto minstens één keer per jaar onderhanden. Door een beschermlaagje op de lak aan te brengen, garandeer je een langere levensduur van de carrosserie en voorkom je o.a. roestvlekjes.