Buiten trouwen: 5 locaties en thema’s

Steeds meer stellen kiezen ervoor om buiten te trouwen, waar ze kunnen genieten van de schoonheid van de natuur en een unieke sfeer. Ben je op zoek naar inspiratie voor jullie grote dag? Wij helpen je met 5 huwelijkslocaties en -thema’s voor een betoverende bruiloft in de buitenlucht.

5 tips voor stellen die buiten trouwen

Een buitenbruiloft

Buiten trouwen biedt stellen de mogelijkheid om te genieten van de pracht van de natuur en een unieke sfeer op hun speciale dag. Of je nou kiest voor een strand, landgoed, bos, wijngaard of tuin: elke huwelijkslocatie heeft zijn eigen charme en romantiek. Het thema en de locatie van je bruiloft spelen een onmisbare rol bij het maken van blijvende herinneringen. Laat je inspireren door deze top 5 locaties en thema’s en maak van je buitenbruiloft een betoverende en onvergetelijke ervaring!

1. Een strandbruiloft: romantiek aan de kust

Een strandbruiloft is een droom die uitkomt voor stellen die houden van de zon, zee en strand. Denk aan een idyllisch stranddecor met een zachte zeebries en de oceaan op de achtergrond. Met zachte kleuren, natuurlijke materialen en decoraties (zoals schelpen en drijfhout) kun je een romantische sfeer creëren die perfect past bij buiten trouwen op het strand. Vergeet niet om de zonsondergang te benutten voor adembenemende foto’s!

2. Een landgoedbruiloft

Een landgoedbruiloft biedt een betoverende omgeving met weelderige tuinen en historische gebouwen. Kies voor een landgoed met een landhuis of een boerderij als locatie voor je ceremonie. Speel met romantische bloemenarrangementen, vintage meubilair en verfijnde verlichting om de charme van het landgoed te accentueren. Een landgoedbruiloft straalt elegantie uit.

Leestip: Say yes to the dress! 5 tips voor de ultieme trouwjurk

3. Een bruiloft in het bos

Als je een liefhebber bent van de natuur, is een bosbruiloft een magische keuze. Omringd door hoge bomen, zachte zonnestralen en het geluid van zingende vogels kun je een intieme en sprookjesachtige sfeer creëren. Kies voor natuurlijke decoraties zoals mos, houten details en bloemen die passen bij het kleurenpalet van het bos. Met sfeerverlichting en kaarsen creëer je een warme en romantische sfeer.

Bruidspaar aan de waterkant

4. Buiten trouwen in de wijngaarden

Een wijngaardbruiloft straalt elegantie en verfijning uit, omringd door prachtige druivenranken en glooiende heuvels. Kies een wijngaard op een pittoreske locatie en geniet van de prachtige landschappen. Kies voor decoraties in wijnkleuren, zoals bordeauxrood en diep paars, en combineer ze met elegante details zoals wijnglazen, kurken en wijnvataccenten. Een wijngaardbruiloft is perfect voor stellen die houden van goede wijn, heerlijk eten en een romantische sfeer.

5. Een tuinbruiloft: magie tussen de bloemen

Een tuin biedt een betoverende omgeving vol kleurrijke bloemen en weelderige groene omgevingen. Kies voor een prachtige tuin met prachtige bloembedden en groene gazons als decor voor jullie grote dag. Werk met seizoensbloemen, zoals rozen, lelies en tulpen, om een levendig kleurenpalet te creëren. Rustieke elementen zoals houten bankjes, pergola’s en slingerende lichtsnoeren dragen bij aan de romantische en intieme sfeer. Zo wordt buiten trouwen letterlijk een mix van een open, maar persoonlijke amibiance.

Trouwen in de tuin - thema's