#BlijfThuis: 8 tips tegen verveling voor thuiszitters

#BlijfThuis is trending en de overheid adviseert om – tenzij het niet anders kan – de deur niet uit te gaan. Doordeweeks splits je jezelf in tweeën als thuisjuf en thuiswerker, maar hoe houd je je kroost in het weekend binnen? En hoe kom je als vader, moeder of happy single die eenzame avonden op de bank door? 8 tips tegen verveling voor thuiszitters.

1. Organiseer een online Houseparty

#BlijfThuis - Videobelle via Houseparty

Dé tip van dit moment, trending onder mensen die zich aan #BlijfThuis houden, is Houseparty. Dit is een app, die zowel op iOs. als voor Android gratis is te downloaden en waarop je – ondanks de quarantainemaatregelen – toch gezellig kunt samenkomen met vrienden en familie.

2. Verstuur een #kettingkaartje

Kettingkaartjes versturen bij #BlijfThuis

Nu we elkaar geen liefde kunnen tonen in real life, is een klein gebaar via de post nóg leuker. Laat juist nu je ouders, favoriete collega, verre vriend en hardwerkende helden weten dat je aan ze denkt! De kettingkaartjes van het bedrijf Vintage Stadsposters zijn ontworpen als kettingbrief. Met een kaartje laat je weten dat je aan iemand denkt. Krijg je er één, deel de liefde met #kettingkaartje!

3. #BlijfThuis met Mocro Maffia 2

De makers van Mocro Maffia 2 hebben op verzoek van thuiszittende fans het nieuwe seizoen eerder online gezet op Videoland. Zeven afleveringen van zo’n 40 minuten, da’s toch al gauw 4,5 uur minder verveling! In het nieuwe seizoen zien we hoofdpersonages als De Paus, Romano, Potlood, Adil, Muis en Mo (de show) terug.

Leestip: Wie is wie in Mocro Maffia?

4. Social media

#BlijfThuis en ga vloggen!

Social media gaat los nu we massaal thuis zitten. Naast #BlijfThuis en #Thuiswerken, zijn we ook met z’n allen aan het vloggen geslagen. Video’s met kooktips voor thuis, sportoefeningen die je in de woonkamer kunt doen en veel artiesten – die door de maatregelen tijdelijk zonder werk zitten – geven een thuisconcert op YouTube of Instagram. Op LinkedIn zie je dat ondernemers elkaar steunen en gratis tips geven. Kortom: genoeg te beleven online!

Wil je als ondernemer meer uit je social media halen? Je doelgroep informeren en activeren, juist in deze tijd. Ik help je graag met social media beheer en mijn Content Deals.

5. #BlijfThuis en pak je beautymomentje

Dat je je huid niet professioneel kunt laten verzorgen nu de beautysalons tijdelijk gesloten zijn, betekent natuurlijk niet dat je hem mag verwaarlozen! Dit is hét moment om zelf aan de slag te gaan thuis. Met een heerlijke herstellende crème of met een verjongingskuur bijvoorbeeld. Ook voor beautyspecialisten speelt het leven zich nu voornamelijk online af. Ze geven gratis tips en advies en met sommige schoonheidsspeciliasten kun je zelfs Facetimen voor persoonlijke tips & tricks!

6. Een gezelschapsspel

Een gezelschapsspel spelen

Een gezelschapsspel klinkt niet heel erg 2020, maar als je er eenmaal in zit zul je zien hoe leuk het ook alweer was. Een potje Mens Erger Je Niet, Ganzenbord, Pesten, 30 Seconds of Pictionary brengt een beetje leven in de brouwerij en brengt jullie als gezin dichter bij elkaar. Tip: maak er een toernooi van, om de spanning een beetje op te voeren, of voeg een extra spelelement toe waarbij de verliezer een opdracht moet uitvoeren bijvoorbeeld.

7. Support your locals

Leukste ijssalon van Nederland - Claudios IJssalon uit Apeldoorn

Veel lokale ondernemers hebben hun deuren moeten sluiten door de coronamaatregelen en #BlijfThuis, maar ook zij hebben hun business naar het web verplaatst. Wist je bijvoorbeeld dat Thuisbezorgd al duizenden nieuwe aanmeldingen heeft gekregen sinds de maatregelen zijn ingevoerd? Je kunt nu dus gewoon vanaf de bank een biefstukje bestellen bij je favoriete restaurant. Hetzelfde geldt voor kledingwinkels, drogisten en andere mkb’ers. Met je online aankopen support je de lokale ondernemers en help je ze om deze crisistijd door te komen.

8. Een powernap app

Tussen al die heftige nieuwsberichten door, kun je de nodige ontspanning wel gebruiken. Even de televisie op mute en terug naar jezelf! Powernap apps worden steeds populairder. De Powernap App met Andrew Johnson bijvoorbeeld. Het principe is simpel: je start een sessie en volgt de instructies van de stem. Deze praat je in een soort trance, waardoor je in een diepe fase van ontspanning wegzakt. Heel even maar, want na een paar minuten wordt je langzaam weer wakker gemaakt. Het is het best om de hypnose met je headphone of dopjes te volgen, voor volledige concentratie. 

Leestip: Een powernap app om uit je middagdip te komen

Foto´s: Unsplash