Bedrijven vliegen op duurzame biokerosine met KLM

Next level duurzaam reizen? Het kan bij KLM. Ondernemers die lid zijn van het KLM Corporate BioFuel Programma betalen een toeslag die het verschil in prijs tussen duurzame biokerosine en traditionele kerosine overbrugt en dragen zo samen met de luchtvaartmaatschappij bij aan groenere vluchten.

CO2-uitstoot vliegtuigen

Vliegen is de meest vervuilende manier om te reizen, vooral bij verre reizen schiet de CO2-uitstoot letterlijk de lucht in. Een gemiddeld Nederlands huishouden met vier gezinsleden stoot jaarlijks zo’n 23.000 kilo CO2 uit. Een vliegreis naar Bali, inclusief twee weken verblijf, kost de ozonlaag per persoon 4.000 kilo CO2. Dat staat dus ongeveer gelijk aan twee maanden wonen, werken en leven van een compleet gezin!

Marktleider in duurzame biokerosine

Wereldwijd gebruik van duurzame biokerosine kan leiden tot maar liefst 80% minder CO2-uitstoot binnen de luchtvaart. KLM zet zich sinds 2011 actief in voor de ontwikkeling van de markt voor duurzame brandstoffen en probeert andere bedrijven in de luchtvaart te stimuleren om dit ook te doen. Het streven is om de CO2-uitstoot per passagier in 2020 met 20% te verminderen ten opzichte van 2011.

Boek een KLM ticket naar Ibiza

Ontdek idyllisch Ibiza

KLM Corporate BioFuel

Dit doen ze o.a. met het KLM Corporate BioFuel Programma. Het concept is simpel: bedrijven kunnen partner worden. De investering die zij hiervoor bijdragen gebruikt KLM om het prijsverschil met duurzame biokerosine te overbruggen. De Nederlandse luchtvaartgigant koopt alleen biokerosine in die gemaakt is van afvaloliën of grondstoffen die geen negatieve impact hebben op de biodiversiteit en voedselproductie. Deze duurzame biokerosine is getoetst door de SkyNRG Sustainability Board.

KLM vluchten

KLM investeert al jaren in duurzaam vliegen. Niet alleen met biokerosine, maar bijvoorbeeld ook door de vluchtefficiëntie te verhogen. Het bedrijf staat al jaren in de Top 10 van meest punctuele luchtvaartmaatschappijen.

KLM tickets

Duurzame biokerosine van KLM

Ook duurzamer vliegen? Met KLM tickets verzeker je jezelf van een groenere vlucht.