Dikketitels.com - Tekstschrijver Deventer - SEO, social media en meer teksten

Social media-beheer

Social Media is overal. Instagram, Facebook, SnapChat, LinkedIn, we besteden er tientallen uren per week aan. En daar zijn ondernemers dolblij mee. Het is hierdoor namelijk dé plek om klanten te ontmoeten. Elk kanaal heeft zijn eigen unique selling point en dus zijn eigen doelgroep. Wedden dat die van jou er ook bij zit!

Instagram

Op Instagram draait alles om het perfecte plaatje. Mooi beeldmateriaal, dat via hashtags bij de juiste doelgroep terecht komt. Deze hashtags zijn een belangrijke marketingtool. Gebruikers kunnen specifieke tags binnen hun interessegebieden volgen, waardoor jouw boodschap dus direct bij juiste mensen terecht komt. Een andere veelgebruikte functie van Inta zijn de Stories, waarin korte verhalen kunnen worden gepost die 24 uur te zien zijn. Instagram maakte afgelopen jaar een flinke spurt in het aantal gebruikers. 4,1 miljoen Nederlanders hebben een profiel op de social app. De meesten van hen zijn 15-19 jaar, maar ook het aantal gebruikers tussen de 20 en 39 jaar blijft stijgen.

Facebook

Wat Facebook uniek maakt is haar variatie aan content. Hier kan tekst en beeld worden gecombineerd, ideaal om je complete boodschap te presenteren. Link door naar je website, maak een carrousel met productfoto’s en plaats emoties bij de tekst: Dikke Titels voelt zich trots. Klanten kunnen op Facebook ook een review achterlaten, waarmee jouw product wordt aangeprezen. En ook de uitgebreide profielinformatie is een pluspunt tegenover andere sociale media. Beschrijf wie je bent en wat je doet, geef contactgegevens openingstijden en een routekaart. Hoewel het aantal jongeren op dit kanaal sterk is afgenomen, hebben nog steeds 10,8 miljoen Nederlanders een profiel. Is jouw doelgroep vrouwen van 35+, dan moet je zééker op FB zijn!

LinkedIn

LinkedIn is zakelijk socializen. De content bestaat hier voornamelijk uit vacature- en cursusaanbod, nieuws uit de branche en bedrijfsupdates – de aankondiging van een zakelijk event of een impressie van een afgerond project bijvoorbeeld. Het aantal LinkedIn-gebruikers is al jaren steady en stabiel. Het zakelijke sociale netwerk wordt maandelijks door 4,2 miljoen Nederlanders bezocht. Zij komen vooral tijdens kantooruren online. Ligt jouw doelgroep in de zakelijke branche of wil je een bepaald opleidingsniveau bereiken, dan is LinkedIn jouw netwerk.

Micro-influencers

Volgens Frankwatching is 2019 het jaar van de micro-inluencer. Lokale YouTubers en Instagrammers met 5000 tot 25000 volgers en een kanaal waarop ze posten over een specifiek onderwerp. Ik heb alle ins & outs verzameld in het blog: Micro-influencers: geloofwaardig, toegankelijk en upcoming.

Tekstschrijver Deventer

SEO Specialist Marlouk Rodijk

Facebook, Instagram, LinkdIn: je snapt het wel, maar iemand anders is er nét even iets beter in? Dan is social media uitbesteden verstandig. Ik – Marlouk – help je graag met socializen.

Social & meer teksten

Tekst nodig voor een offline medium? Bijvoorbeeld een persbericht, artikel of brochuretekst. Een SEO tekst? Of een social advertentie? Ook daar kan Dikke Titels mee helpen.

Share