Social media uitbesteden bij Dikke Titels Deventer

Social media-beheer

Social Media is overal. Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok: we besteden er tientallen uren per week aan. En daar zijn ondernemers dolblij mee. Het is hierdoor namelijk dé plek om klanten te ontmoeten. Elk kanaal heeft zijn eigen unique selling point en dus zijn eigen doelgroep. Wedden dat die van jou er ook bij zit!

Instagram

Op Instagram draait alles om het perfecte plaatje. Mooi beeldmateriaal, dat via hashtags bij de juiste doelgroep belandt. Deze hashtags zijn een belangrijke marketingtool. Gebruikers kunnen specifieke tags binnen hun interessegebieden volgen, waardoor jouw boodschap dus direct bij juiste mensen terecht komt. Een andere veelgebruikte functie van Inta zijn de Stories, waarin korte verhalen kunnen worden gepost die 24 uur te zien zijn. Instagram maakte de afgelopen jaren een flinke groeispurt in het aantal gebruikers. 5,6 miljoen Nederlanders hebben een profiel op de social app (Nationale Social Media Onderzoek 2020). Meer dan 80 procent van de 15-19-jarigen heeft een profiel op Instagram en ook het aantal gebruikers tussen de 20 en 39 jaar blijft stijgen.

Facebook

Wat Facebook uniek maakt is de variatie in content. Hier kan tekst en beeld worden gecombineerd, ideaal om je complete boodschap te presenteren. Link door naar je website, maak een carrousel met productfoto’s en plaats emoties bij de tekst: ‘Dikke Titels voelt zich trots.’ Klanten kunnen op Facebook ook een review achterlaten, waarmee jouw product wordt aangeprezen. En ook de uitgebreide profielinformatie is een pluspunt tegenover andere sociale media. Beschrijf wie je bent en wat je doet, geef contactgegevens openingstijden en een routekaart. Hoewel het aantal jongeren op dit kanaal sterk is afgenomen, hebben nog steeds 10,4 miljoen Nederlanders een profiel. Is jouw doelgroep vrouwen van 35+ jaar, dan moet je zééker op FB zijn!

LinkedIn

LinkedIn is zakelijk socializen. De content bestaat hier voornamelijk uit vacature- en cursusaanbod, nieuws uit de branche en bedrijfsupdates. Het aantal LinkedIn-gebruikers is al jaren steady en stabiel. Het zakelijke sociale netwerk wordt maandelijks door 2,8 miljoen Nederlanders bezocht. Zij komen vooral tijdens kantooruren online. Ligt jouw doelgroep in de zakelijke branche of wil je mensen met een specifiek opleidingsniveau bereiken, dan is LinkedIn jouw netwerk.

Social media in de klas

Ook op school heeft social media veel impact. Hoe gebruiken leerlingen social media in de klas? Welke kanalen zet je zelf in als school? En hoe kun je dit integreren in je lesaanbod? Wil je de kennis van docenten bijspijkeren of meer aandacht aan dit onderwerp besteden op school? Ik verzorg twee uur durende gastlessen Social Media in de Klas á €175,- (ex. BTW).

Social teksten & meer

Marlouk Rodijk copywriter Deventer

Tekst nodig voor een offline medium? Een persbericht, artikel of brochuretekst bijvoorbeeld. Een SEO tekst? Of een social advertentie? Ook daar kan ik mee helpen.

Share