Wie is Hicham M.? ‘Soldaat van Omar L.’

Steeds vaker komt zijn naam voor in strafzaken. Inmiddels wordt hij verdacht van betrokkenheid bij een dubbele moordaanslag in Malaga, twee liquidaties in Nederland en één poging tot moord. Ooit een veelbelovend kickbokstalent uit Amsterdam Noord. Wie is Hicham M. (25)?

Update: op 26 juni 2019 veroordeelde de rechter zowel Hicham M., als Omar L. tot een levenslange gevangenisstraf. “Het gaat om gruwelijke en uitzonderlijke misdaden”, aldus de rechtbank.

Veelbelovend kickbokstalent

Hicham M. groeit op in Amsterdam Noord. In de buurt valt hij niet echt op tussen de andere jongens. Tot hij gaat kickboksen. M. blijkt talent te hebben en schopt het tot de B-klasse. Op YouTube zijn verschillende wedstrijden terug te vinden, waarin Hicham M. in de ring staat.

De liquidatie van Eaneas Lomp

Hicham is geboren in 1994. Dat maakt hem nog maar net een twintiger op het moment dat Eaneas Lomp sterft: de eerste in het rijtje liquidaties waar Hicham van wordt verdacht. Eaneas Lomp is een Amsterdamse hitman, die vermoedelijk een aanslag wilde plegen op Omar L. Tijdens de aanslag vergist hij zich in auto’s en schiet per ongeluk huisvader Stefan Eggermont dood. De 27-jarige crimineel wist dat er vanaf dat moment op hem ‘gejaagd’ werd en kwam al enkele weken nauwelijks zijn woning uit. Als vriend Dani M. – die volgens justitie een dubbelrol speelde in dit verhaal – hem met een smoes naar buiten lokt, wordt Lomp onder vuur genomen door een groep jonge jongens. Onder hen vermoedelijk Hicham M. en Nabil Amzieb. Deze laatste wordt in maart 2016 vermoord en onthoofd. Zijn hoofd wordt voor de Amsterdamse loungeroom Fayrouz achtergelaten.

Lees ook: Afgehakt hoofd gevonden in Amsterdam

De moord op Chahid Yakhlaf

Hicham M betrokken bij liquidatie Chahid Yakhlaf

Ook Chahid Yakhlaf vreest al een tijd voor zijn leven. Hij overleefde al twee liquidatiepogingen en is daarom uitgeweken naar een  onderduikadres op een camping in het Gelderse Kerkdriel. Op Oudjaarsdag 2015 is het gedaan met zijn geluk. Op de kaft van het boek Wraak is goed te zien hoe koelbloedig de moordaanslag wordt uitgevoerd. De daders nemen de auto – met daarin Chahid Yakhlaf, diens broer Chafik en een derde passagier – genadeloos onder vuur met automatische wapens. Ook Yakhlaf overleeft het niet. De jongen met de witte jas met bontkraag? Vermoedelijk Hicham M.

Lees alles over Hicham M. in Wraak

Wraak voor Youssef Lkhorf in vervolg op Mocro Maffia

Bestel Wraak – het langverwachte vervolg op Mocro Maffia – nu voor €21,99 op Bol.com. Voor 23:00 uur besteld = morgen in huis! Een gruwelijke aanrader!

Poging tot moord op Nourdine A.

Nourdine A. is een bekende in de Amsterdamse onderwereld met de bijnaam ‘Hitler’. Op 3 april 2016 hebben zijn laatste uurtjes bijna geslagen. Volgens latere verklaringen van het OM, tijdens een openbare zitting, zou Hicham M. Nourdine hebben geobserveerd. Handlangers Mohamed H. en Zakaria Z. konden hierdoor op het juiste moment aan komen rijden om A. vanaf hun scooter te beschieten met automatische wapens. Nourdine A. overleeft de aanslag doordat het wapen hapert.

Volg mij op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 2.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Een dubbele liquidatie in Malaga

In september 2018 wordt Hicham, die op dat moment al vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de twee bovengenoemde liquidaties en de poging daartoe op Nourdine A., opnieuw aangehouden. Dit keer wordt hij ervan verdacht een aandeel te hebben in een dubbele moord in het Spaanse Malaga. In augustus 2016 wordt een Colombiaans stel daar, voor hun villa, met geweld om het leven gebracht. De 46-jarige man overlijdt ter plekke aan zeker zeven schotwonden. Zijn vriendin is vijf keer geraakt en overlijdt later die dag in het ziekenhuis.

Hicham M. en Omar L.

Youssef Lkhorf - broer van Omar

De naam Hicham M. komt dus in veel moorddossiers terug, hij lijkt in elk van de zaken echter niet het brein te zijn achter de aanslagen. Dat is Omar L.  volgens justitie. Sinds zijn broer Youssef (foto) in december 2012 omkomt bij een koelbloedige aanslag in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt lijkt L. bezig te zijn met een weergaloos wraakplan, waarbij de daders van de aanslag in 2012 (kamp Gwenette Martha en diens aanhang) het moeten ontgelden. L. heeft hiervoor meerdere ‘soldaten’, zoals hij ze noemt, om zich heen verzameld. Jongens die de moordklussen voor hem klaren. Hicham M. en Omar L. kennen elkaar van ‘way back’ uit de buurt. M. kende diens broer Youssef ook. Omar L. was zelf ook al eens doelwit van een moordaanslag. In juli 2014 komt huisvader Stefan Eggermont hierbij om het leven, omdat de dader (Eaneas Lomp) zich vergist. Stefan en Omar rijden in hetzelfde type auto. Weduwe Janke Verhagen vertelt in het boek Wraak hoe Omar L. later snikkend bij haar aan de deur staat en zegt dat ‘ze eigenlijk hem moesten hebben’.

Levenslang op basis van PGP berichten?

Tegen Hicham M. en Omar L. eiste het OM in mei 2019 levenslange gevangenisstraffen. Het voornaamste bewijs in de zaak is gebaseerd op PGP (Pretty Good Privacy) berichten en aanvullend recherchewerk. Op die manier kon de politie – o.a. via zendmasten en speurwerk naar bijnamen en contactgegevens in toestellen – berichten linken aan personen. Omar L. zou via PGP meerdere opdrachten voor liquidaties hebben uitgezet. M. laat in diverse berichten weten ‘de klus te hebben geklaard’. Beiden ontkennen betrokkenheid bij elk van bovenstaande zaken. Hicham M. zegt wel een PGP-toestel thuis te hebben gehad, maar hij had deze volgens eigen zeggen in beheer voor anderen. Het is voor het eerst dat PGP-berichten zijn ontcijferd en dienen als bewijs in een grote strafzaak. De rechtbank doet eind juni uitspraak in de zaak.