Voor tonnen aan gestolen DJ-apparatuur gevonden

Voor tonnen aan gestolen DJ-apparatuur gevondenRechercheurs van de politie-eenheid Amsterdam hebben dinsdagochtend een man en een vrouw aangehouden op verdenking van heling, diefstal en witwassen. In een doorzochte Amsterdamse woning werd voor tonnen aan DJ-apparatuur en andere electronica aangetroffen. Het grootste deel bleek gestolen te zijn.

Het onderzoek in Amsterdam werd gestart naar aanleiding van een Belgisch Rechtshulpverzoek in verband met verduistering van professionele DJ-apparatuur in België. Op verschillende locaties in Nederland werd onderzoek gedaan.  Amsterdamse  rechercheurs gingen op zoek in een Amsterdamse woning. Daar hielden zij de man en de vrouw aan.

Naast DJ-apparatuur die gestolen bleek te zijn in België, werden grote hoeveelheden laptops, mobiele telefoons, Apple-producten, fototoestellen, professionele geluids- en lichtapparatuur, een professionele printer, een 3D printer en veel losse harde schijven voor pc’s en laptops in beslag genomen. In de werkkamer van de verdachte werd professioneel gereedschap aangetroffen, waarmee bijvoorbeeld serienummers kunnen worden verwijderd van apparatuur. De totale waarde van deze goederen loopt in de tonnen.