Video: liquidatie Ali Akgün gefilmd

JustitieIn december 2014 werd Ali Akgün in Istanbul op klaarlichte dag geliquideerd. De 40-jarige Akgün stond rond half één ’s middags in zijn Bentley voor het stoplicht stond te wachten toen hij onder vuur werd genomen. Zijn vrouw zat volgens Turkse media in een wagen die achter Akgün reed en was directe getuige van de moord op haar man. Beveiligingscamera’s hebben de afrekening vastgelegd. Check de beelden hier!

Op de beelden is te zien dat Ali als tweede bij het stoplicht staat, wanneer hij onder vuur wordt genomen. De andere auto’s rijden meteen weg wanneer er wordt geschoten. Ook Akgün probeert nog weg te komen, maar belandt met zijn Bentley op de scheiding tussen de rijbanen. Omstanders proberen hem nadien nog te reanimeren en een ambulance voert hem af naar het ziekenhuis, maar het mag niet meer baten. Ali overlijdt die dag.

Ali AkgünAli’s naam is genoemd door kroongetuige Fred Ros. Hij was één van de verdachten in het grote liquidatieproces. Hij zou tussenpersoon zijn geweest bij de geplande moorden op Atilla Önder, Nedim Imaç, Leen Bosnie en August Adjoeba (de moorden op Önder en Bosnie zijn noot uitgevoerd). Ali was volgens het OM ook medepleger bij de moorden op Kees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006) en hij zou samen met Dino Soerel, Sjaak B. en Jesse R aan een criminele organisatie hebben deelgenomen.

Recent kwam Akgün’s naam weer in de media toen Baris Önder in Amsterdam werd geliquideerd. Baris is de zoon van topcrimineel Atilla Önder die lijnrecht tegenover Akgün stond. Vlak voor Ali’s dood, begin december 2014, werd Murat Garki in Amsterdam doodgeschoten, de beste vriend van Baris Önder. De politie onderzoekt of Ali hier ook iets mee te maken had.