Rapper Boef weer vrij na derde aanhouding – video

Boef is zaterdagmiddag voor de derde keer in een week tijd op vrije voeten gesteld na een aanhouding. De 23-jarige rapper werd vrijdagnacht opnieuw gearresteerd omdat hij zich niet aan opgelegde gedragsregels van de officier van justitie zou hebben gehouden.

Vorige week zondag werd Boef voor de eerste keer opgepakt, nadat hij in zijn vlog op YouTube had opgeroepen tot een vechtpartij met rapper Para Soma. Zo’n 150 jongeren gaven gehoor aan de oproep en schopten rellen in de straten van Tilburg-Noord. Boef werd nadien opgepakt voor opruiing.

Boef in RTL Late Night

Later die week belandde Sofiane Boussaadia opnieuw achter de tralies. Hij zou onterecht een WAJONG-uitkering ontvangen. Na zijn tweede vrijlating, schoof hij donderdagavond aan in RTL Late Night. Daar belandde hij in een heftige discussie met o.a. minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert.

Boef: “Deze flikkers laten me gewoon onschuldig zo lang vastzitten. Weet je waarom? Door die vlogs. Ze kunnen er niet tegen. En omdat ik tegen de recherche heb gezegd: ik neuk jouw dochter.’”

Vrijdag werd de rapper en vlogger door het OM op het matje geroepen. Zij vonden uitspraken als ‘flikkers’ en ‘ik neuk jouw dochter’ beledigend en legden Boef gedragsregels op. “Ze hebben te maken met de wijze van contact met de politie en met de via social media verspreiding van boodschappen. Met de maatregel hoopt het OM dat agenten ongestoord hun werk te kunnen doen en bij te dragen aan een veiliger Tilburg zonder openbare ordeverstoringen”, citeert de Volkskrant. “We hebben moeten constateren dat hij zich vrijwel direct na zijn vrijlating vrijdagmiddag niet aan die gedragsaanwijzingen hield. En dat is een strafbaar feit.”

Minister Hennis-Plasschaert: “De politie provoceert nooit. Maak je excuses bij de agenten die je schoffeert en ga een rondje vrijwilligerswerk doen.”

Boef is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Vanwege de ophef rondom zijn vlogs hebben verschillende poppodia shows met de rapper geannuleerd. Zo is hij o.a. niet meer welkom in Dordrecht, Eindhoven en Tilburg.