Marokkaanse rechters Hamza B omgekocht

Hamza BDe rechters in Tanger die Hamza B in december 2014 tot 20 jaar cel veroordeelden, in plaats van een levenslange gevangenisstraf, zouden zijn omgekocht. Het Parool schrijft vandaag dat de Nederlandse overheid documenten naar Marokko heeft gestuurd waarin aanwijzingen staan dat de familie van B. 180.000 euro heeft betaald aan het gerechtshof.

Toch was de familie van Hamza niet blij met de uitspraak, ze deden volgens Het Parool na de veroordeling nog meerdere pogingen om de straf te verlagen door grote geldsommen aan te bieden aan de Marokkaanse justitie.

Hoger beroep
Het OM in Amsterdam zegt in reactie dat er eerder zorgen zijn geuit over mogelijke omkoping in de zaak, verder wil het niet op het verhaal ingaan. Opvallend genoeg zijn de Marokkaanse autoriteiten nooit op de inhoud van ingestuurde documenten ingegaan. Deze week staat een hoger beroep van B gepland, deze werd al meerdere keren uitgesteld.

Mocro Maffia beschoten Range Rover Staatsliedenbuurt

Hamza B wordt verdacht van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, op 29 december 2012. Hij zou de auto hebben bestuurd waaruit werd geschoten op Benaouf A, Said El Yazidi en Youssef Lkhorf. Deze laatste twee overleefden de aanslag niet. Tijdens de vlucht werden ook nog twee motoragenten beschoten. Schutters Adil A en Anouar B kregen eerder dit jaar levenslang voor hun aandeel in de beruchte zaak.

Said El Yazidi en Youssef Lkhorf werden op 29 december geliquideerd in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt
Said El Yazidi en Youssef Lkhorf