Kopstuk Mocro Maffia Houssine Ait S weer vrij

Houssine Ait S komt binnen enkele weken weer op vrije voeten. De Amsterdamse crimineel, die één van de hoofdrolspelers is in het conflict binnen de Mocro Maffia, werd in augustus in Marokko veroordeeld tot vier maanden cel voor identiteitsfraude.

Houssine Ait S

Houssine Ait S komt uit de Amsterdamse Rivierenbuurt. Hij wordt in Nederland al jaren in verband gebracht met verschillende liquidaties. Zowel in de slachtoffer- als daderrol. Zo werd hij genoemd als mogelijk slachtoffer van de dubbele liquidatie bij het pannenkoekenrestaurant bij Leiderdorp, in februari 2009. Dat bleken later Boneka Belserang en Yassin Chakor te zijn. Ait S zou ook een kopstuk zijn binnen de beruchte Mocro Maffia-zaak. Hij is hiervoor nooit in staat van beschuldiging gesteld, omdat het OM niet voldoende bewijslast heeft.

Houssine Ait S en Gwenette Martha

najeb bouhbouh

Houssine maakte lang deel uit van het netwerk rond topcrimineel Gwenette Martha. Toen Martha voor jaren achter de tralies verdween, kregen de twee ruzie omdat Houssine volgens Martha te veel macht naar zich toe trok. Gwenette Martha verbrak de contacten met Ait S en liet zijn zaken waarnemen door Najeb Bouhbouh, waarop Ait S voor zichzelf begon. Hij verzamelde een groepje jongens om zich heen, waaronder Benaouf A, die na een mislukte transport van 200 kilo cocaïne in conflict raakten met Bouhbouh en zijn handlangers. Wat volgde was een bloedige oorlog in de onderwereld, waarvan Nejb het eerste slachtoffer was. Hij werd in oktober 2012 doodgeschoten bij een hotel in Antwerpen.

Leestip: Gwenette Martha, Benaouf A – wie is wie in Mocro Maffia?
Leestip: Potlood in Mocro Maffia: Nasrdin Dchar en zijn rol so far

Wraak: Mocro Maffia 2.0

Wraak voor Youssef Lkhorf in vervolg op Mocro Maffia

Bestel Wraak – het langverwachte vervolg op Mocro Maffia – nu voor € 21,99 op Bol.com. Voor 23:00 uur besteld = morgen in huis! Een gruwelijke aanrader!

Volg mij op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 2.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Benaouf A

Benaouf A, kopstuk Mocro Maffia Staatsliedenbuurt

Benaouf A zit een gevangenisstraf van 10 jaar uit voor betrokkenheid bij de moord op Bouhbouh. Twee handlangers van Martha, Adil A en Anouar B, kregen levenslang. Zij openden na de moord op Bouhbouh in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt het vuur openden op Benaouf en twee vrienden: Youssef en Said. Deze laatste twee jongens overleefden de moordaanslag niet. Een derde betrokkene bij deze dubbele liquidatie, Hamza B, zit in Marokko een gevangenisstraf van 20 jaar uit.

Hamza B
Hamza B.

Hoewel de Nederlandse justitie inmiddels veel hoofdrolspelers van de Mocro Maffia heeft veroordeeld, weet Houssine Ait S de dans nog steeds te ontspringen. Hij was jarenlang spoorloos, tot hij afgelopen zomer in Marokko werd gearresteerd wegens identiteitsfraude. De 34-jarige Amsterdammer liep tegen de lamp toen hij in Marrakech een vals, Centraal-Amerikaans identiteitsbewijs liet zien. Het verhaal dat hij zich schuil zou houden in Panama ging al langer rond. Hij zou daar bovendien cosmetische chirurgie hebben ondergaan om onherkenbaar te zijn.

Houssine Ait S internationaal gesignaleerd

In Nederland moet Houssine Ait S nog een straf uitzitten van 244 dagen vanwege zware mishandelingen in Amsterdam. Maar omdat Nederland en Marokko geen verdrag hebben dat mogelijk maakt om een straf over te dragen en Marokko geen onderdanen uitlevert, blijft die straf voorlopig openstaan. Als Ait S rond 23 december vrijkomt, kan hij dus gewoon fluitend de gevangenis uit wandelen en opnieuw onderduiken. S staat wel internationaal gesignaleerd. Mocht hij Marokko proberen te verlaten (met zijn eigen paspoort) dan zal hij worden opgepakt.