Kamer huren in de Bijlmerbajes voor 250 euro per maand

Op zoek naar een kamer in Amsterdam? Je vond nog nooit zo’n betaalbaar aanbod! Binnenkort kan je namelijk een kamer huren in de Bijlmebajes voor slechts 250 euro per maand. De woningen zijn 18 vierkante meter groot en volledig gestoffeerd.

Vastgoedbedrijf Alvast zit achter de verhuur en kondigde deze op hun website aan:

Ben jij student en opzoek naar woonruimte in een avontuurlijke woonomgeving in Amsterdam? De Bijlmerbajes zal binnenkort getransformeerd worden naar een aantrekkelijke stadswijk onder de naam Bajes kwartier.

(Bescheiden) kamer huren in de Bijlmerbajes

Naast de bescheiden woonruimte, zit er een ander nadeel aan de woningen. Er zijn per zes kamers slechts twee doucheruimtes en keukenblokken. Elke kamer beschikt wel over een eigen toilet. De huurprijs is inclusief gas, water en licht.

Pop-up hotel

In oktober 2016 werd de Bijlmerbajes door de gemeente Amsterdam te koop gezet. De vraagprijs was destijds 60 miljoen euro. Kort daarna nam een advocatenkantoor tijdelijk (anti-kraak) haar intrek in het voormalige logeeradres van criminelen als Willem Holleeder en Klaas Bruinsma. Vorig jaar werd de voormalige gevangenis omgetoverd tot pop-up hotel, dat werd gerund door vluchtelingen.

needsomepower? #bijlmerbajes #nieuwewerkplek #basement

Een bericht gedeeld door Teja Hogeveen (@teja020) op