Holleeder bedreigt Peter R. de Vries

Willem Holleeder heeft in hoger beroep vier maanden cel gekregen wegens het bedreigen van Peter R. de Vries in april 2013. Daar bovenop komt nog eens drie jaar,  omdat hij de voorwaarden van zijn vrijlating tijdens zijn proeftijd heeft geschonden.

Willem Holleeder heeft vier maanden gevangenisstraf gekregen voor het bedreigen van Peter R. de Vries. Holleeder kreeg eerder al 46 dagen opgelegd voor de bedreiging, die zich drie jaar geleden afspeelde bij Peter voor de deur. Het OM ging toen in Hoger Beroep.

Peter R. de Vries doet aangifte van bedreiging

De Amsterdamse crimineel was boos op De Vries vanwege de verfilming van De Heinekenontvoering, een boek dat De Vries schreef. Een kleine drie jaar geleden stond hij ineens driftig aan de deur bij Peter R. de Vries en bedreigde hem. De misdaadjournalist deed hiervan aangifte

Willem Holleeder zat toen dit alles zit afspeelde in een proeftijd, die nog dateerde uit een eerdere veroordeling. In 2009 werd de ‘beroepscrimineel’ veroordeeld tot negen jaar cel. Hij zat tweederde uit, op voorwaarde dat hij zich eenmaal in vrijheid drie jaar lang niet zou misdragen.

Het Hof oordeelde, net als het OM, dat Holleeder nu de resterende drie jaar van deze straf alsnog moet uitzitten. Dat is twee jaar meer dan het OM had gevorderd.