Holleeder: de teller blijft lopen, 7 doden + nieuwe aanklachten

Rechtbank Amsterdam, waar Willem Holleeder vrijdag moest verschijnenWillem Holleeder blijft de gemoederen bezig houden. Vrijdag legde het OM, tijdens een zitting, nieuwe aanklachten neer bij de rechtbank in Amsterdam. De Amsterdamse crimineel, die sinds december vorig jaar opnieuw vast zit, zou inmiddels al zeven doden op zijn geweten hebben en ook een belangrijke rol hebben gespeeld bij andere afrekeningen.

Holleeder wordt verdacht van vijf liquidaties, op Cor van Hout (2004), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006).

De nieuwe aanklachten die het Openbaar Ministerie vrijdag bij de rechter neerlegde betreffen van het uitlokken en mogelijk maken van de moord op Van Hout en doodslag op Robert ter Haak. Ter Haak, een botenverkoper die zaken deed met Van Hout, werd tijdens de moordaanslag op Cor van Hout dodelijk getroffen door een kogel.

Holleeder was lid van een criminele organisatie

Justitie verdenkt Willem Holleeder ook van deelname aan een criminele organisatie die zich o.a. bezighield met liquidaties. Hij zou daarin met Dino Soerel, Fred Ros, Jesse R. en de geliquideerde Ali Akgün hebben samengewerkt.

De rechtbank doet woensdag om 10.00 uur uitspraak over het verzoek om de nieuwe aanklachten toe te voegen aan dossier Holleeder. Daar zal de ‘topmcrimineel’ zelf niet bij aanwezig zijn.