Holleeder bekent betrokkenheid moord Van Hout

Justitie“Nee maak je niet druk, zo is het niet gegaan.” Met deze woorden heeft Willem Holleeder te kennen gegeven dat hij beschikt over achtergrondinformatie over de liquidatie van zijn zwager Cor van Hout, in januari 2003, en er (in)direct betrokken bij is geweest. Ze staan op een tape die zijn zus Astrid bij zich droeg tijdens een bezoekje aan haar broer in de gevangenis, in maart dit jaar.

Astrid heeft de opnames overgedragen aan justitie. Hierop is goed te horen dat Holleeder haar corrigeert wanneer ze zegt dat niet Robert ter Haak, maar iemand anders, Van Hout verraadde vlak voor zijn dood. “Nee maak je niet druk, zo is het niet gegaan”, zegt ‘de Neus’, die hiermee laat blijken dat hij kennis van de zaak heeft.

Justitie maakte vrijdag bekend dat Ter Haak, een botenverkoper die zaken deed met Van Hout, degene was die zijn locatie doorgaf aan zijn moordenaar. Hij werd tijdens de kogelregen zelf ook dodelijk getroffen.

Willem Holleeder zit vast op verdenking van betrokkenheid bij twee andere liquidaties. Het is niet duidelijk of justitie hem nu ook verdenkt van betrokkenheid bij de moord op zijn zwager. Holleeder’s advocaat mag niet communiceren met de buitenwereld en kan dus geen reactie geven. Over twee weken beslist de rechtbank of de voorlopige hechtenis van de Amsterdamse crimineel wordt verlengd.

Zussen Astrid en Sonja Holleeder (deze laatste kreeg twee kinderen met Cor van Hout) legden eerder al belastende verklaringen af tegen hun broer over zijn betrokkenheid bij de liquidatie van Cor. Hiervan verschenen eerder dit jaar opnames in de media.