Holleeder: Astrid spoorde me aan om Cor te vermoorden

Het megaproces tegen Willem Holleeder is vandaag begonnen in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. Het proces tegen Nederlands bekendste crimineel zal naar verwachting 65 dagen duren. Op de eerste zittingsdag legde Holleeder al meteen een bijzondere verklaring af. Volgens eigen zeggen spoorde zus Astrid hem aan om Cor van Hout te vermoorden.

Holleeder: “Ik heb alles op tap”

“Wim, je moet Cor voor zijn want hij gaat jou vermoorden”, is wat Astrid volgens haar broer zei. Holleeder reageerde daar volgens eigen zeggen op met: “Dat doet ie niet”. Maar zijn zus bleef volhouden. “Hij haat je”. “Hij gaat me toch niet doodschieten omdat hij me haat?”, reageert Holleeder weer. Astrid zou volgens hem toen het volgende hebben gezegd: “Ik heb twee dagen lopen hyperventileren om wat hij heeft gezegd. Ik wil aangifte doen.”

Willem Holleeder voegt eraan toe ‘alles op tap te hebben’ en dit bewijs aan justitie te kunnen leveren.

Peter R. de Vries weggestuurd

Peter R. de Vries wilde ook aanwezig zijn bij de start van het proces tegen Holleeder, maar hij werd vlak voor 13:00 uur de zaal uitgestuurd. Reden hiervan is dat hij in april nog moet optreden als getuige in deze zaak. De Vries werd eerder opgeroepen bij de onderzoeksrechter. Hij beriep zich daar op zijn verschoningsrecht.