Hicham M: van kickbokstalent tot de moord op Chahid Yakhlaf

Vorige week waren in Opsporing Verzocht beelden te zien van de liquidatie van Chahid Yakhlaf. Niet veel later werden twee mannen gearresteerd: de 26-jarige Mohammed H. uit Rotterdam en Hicham M.. M. was lange tijd kickbokstalent van vechtsportschool Pancration van de familie Dolman.

Hicham M als veelbelovend kickbokser

Op YouTube zijn veel beelden te vinden van de moordverdachte, die jarenlang als veelbelovend kickbokstalent werd gezien. In 2010 gaf hij een interview in het AD, naar aanleiding van de plannen van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan om vechtsportgala’s voortaan uit zijn stad te mijden, omdat dit veel criminaliteit met zich mee zou brengen. “Het slaat nergens op. Ik merk niks van criminelen. Ik concentreer me op mijn sport, ik wil verder, maar wat moet ik als er geen wedstrijden meer worden gehouden?”, aldus M.

Wraak voor Youssef Lkhorf in vervolg op Mocro MaffiaWraak

Bestel Wraak – het langverwachte vervolg op Mocro Maffia – nu voor € 21,99 op Bol.com. Voor 23:00 uur besteld = morgen in huis! Een gruwelijke aanrader!

Strafblad Hicham M.

Dat hij zichzelf wel degelijk in de kijker speelde bij justitie blijkt uit zijn strafblad. Hicham stond voor de rechter voor zes winkelinbraken in Duivendrecht en Amsterdam, een mislukte poging daartoe, belediging van een ambtenaar in functie en verzet tegen de politie. Daarnaast wordt hij verdacht van een gewelddadige straatroof en een woninginbraak. Een jeugdvriend van Hicham, Youssef O., is in mei 2016 veroordeeld tot 12 jaar cel voor betrokkenheid bij meerdere moordaanslagen. Hij zou eind 2014 ook betrokken zijn geweest bij het voorbereiden van een mislukte moordaanslag op Chahid Yakhlaf in Almere.

Lees ook:
Marokkaanse rechters Hamza B omgekocht
Video + foto’s: Hamza B in De Hel van Tanger
Kopstuk Mocro Maffia Houssine Ait S weer vrij

Hicham M als verdachte van de moord op Chahid Yakhlaf

M. werd afgelopen donderdag gearresteerd voor betrokkenheid bij de liquidatie van Chahid Yakhlaf. De tweede verdachte die door de politie is aangehouden is Mohamed H. uit Rotterdam. In het criminele milieu wordt hij ook wel ‘Eitje’, ‘Big Head’ of ‘Groothoofd’ genoemd vanwege de afwijkende vorm van zijn hoofd.

Hicham M betrokken bij liquidatie Chahid YakhlafChahid Yakhlaf werd op 31 december 2015 onder vuur genomen toen hij met zijn broer Chafik en een vriend in een witte Mercedes een camping in Kerkdriel afreed. Hij zat daar ondergedoken omdat hij zich al langere tijd bedreigd voelde, o.a. door de mislukte moordaanslag eind 2014. Yakhlaf werd van dichtbij door twee mannen beschoten met automatische wapens. De daders vluchtten weg en staken hun vluchtauto later in Zaltbommel in brand.  Opsporing Verzocht toonde vorige week de schokkende beelden. Hoewel Chahid in eerste instantie weg weet te komen, blijkt hij toch dodelijk te zijn getroffen. In Hoenzadriel blijkt Yakhlaf zo ernstig gewond dat zijn broer en vriend, die ook in de auto zaten, voor hulp aanbelden bij vreemden. Yakhlaf sterft die zelfde avond in een ziekenhuis.

Gwenette Martha

Yakhlaf zou een vertrouweling zijn geweest van Gwenette Martha. In eerste instantie maakte hij deel uit van de rivaliserende groep van Benaouf A. Zijn moord wordt daarom in verband gebracht met de voortdurende ‘Mocro Maffia’-oorlog.