Helikopterpiloot doet boekje open over Benaouf A.

Alvaro G.B., de man die op 11 oktober 2017 Benaouf A. in een helikopter bij de gevangenis wilde oppikken, stond vandaag voor de rechter. De piloot die bij de mislukte ontsnappingspoging betrokken was deed uitgebreid zijn verhaal.

Zo zou A. 100.000 euro over hebben gehad voor zijn vrijheid. Hij had al een aanbetaling van 20.000 euro gedaan. De ontsnapping was in eerste instantie gepland voor 5 oktober, zes dagen eerder. Door ‘technische problemen’ kon het niet doorgaan, zo vertelt Alvaro G.B. tijdens de politieverhoren.

Benaouf A
Benaouf A.

Ontsnappingspoging Benaouf A.

Alvaro G.B. is een 54-jarige Colombiaan, die ‘via via’ in het netwerk van Benaouf A. is beland. Hij werd op 14 oktober 2017 aangehouden in Parijs: drie dagen na de mislukte bevrijdingsactie. Op die bewuste 11 oktober probeert hij samen met een handlanger een helikopter te bemachtigen op Kempen Airport in het Noord-Brabantse Budel. De heli is door vijf vrienden van Benaouf gehuurd. Hiermee willen ze Benaouf A. en een medegedetineerden oppikken in de gevangenis van Roermond. De politie is intussen al op de hoogte van de ontsnappingsplannen en staat de mannen op het vliegveld op te wachten. Een wilde achtervolging volgt, die uiteindelijk strandt bij het plaatsje Oud Roosteren. Enkele dagen later worden Alvaro G.B. en medeverdachte in deze zaak A.N. alsnog gearresteerd. Benaouf A. wordt overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Wraak voor Youssef Lkhorf in vervolg op Mocro MaffiaWraak, het vervolg op Mocro Maffia

Bestel Wraak nu voor € 21,99 op Bol.com. Voor 23:00 uur besteld = morgen in huis!. Een gruwelijke aanrader!

Eerste ‘verrader’ binnen mocro maffia

Dat G.B. een boekje opdoet over zijn opdrachtgever is op zijn zachts gezegd bijzonder te noemen. Nog niet eerder was iemand binnen de mocro maffia-kringen zo spraakzaam. Wellicht heeft het te maken met het feit dat Alvaro aan de andere kant van de wereld woont. Hoewel hij inmiddels wel bij justitie heeft aangegeven dat hij wordt bedreigd vanuit Colombia.

Twaalf jaar gevangenis voor Benaouf A.

najeb bouhbouh
Najeb Bouhbouh

Benaouf werd in mei 2016 in Hoger Beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar. Deze legden de rechters hem op vanwege het coördineren en regisseren van de moord op Najeb Bouhbouh. Die kreeg het met A. en zijn mannen aan de stok over een verdwenen partij cocaïne. Op 18 oktober 2 12 werd hij naar een hotel in Antwerpen gelokt en aldaar geliquideerd. De betrokkenheid van Benaouf werd o.a. bewezen door sms-verkeer waaruit blijkt dat hij de moord regisseerde.