Hamza B overgeplaatst naar Prison Kenitra – foto’s

Hamza B is onlangs door het gerechtshof van Tanger in hoger beroep wederom tot een gevangenisstraf van twintig jaar veroordeeld. De Marokkaanse Amsterdammer zat in eerste instantie vast in Tanger, maar werd overgeplaatst. Hij slijt zijn dagen nu in Prison Kenitra, waar hij een vernederende en mensonterende behandeling zou krijgen. Bekijk de foto’s hier!

Kenitra is een stad in het noordwesten van Marokko. B. zat eerder vast in Tanger, maar werd na zijn veroordeling tot 20 jaar cel overgeplaatst naar Kenitra, waar ze het niet zo nauw schijnen te nemen met mensenrechten en hygiëne.

Je zult begrijpen dat de Marokkaanse overheid niet graag beelden vanuit deze gevangenis naar buiten brengt. Foto’s (behalve die van de keurig nette voordeur) zijn dan ook zeldzaam. We hebben er toch een aantal voor jullie verzameld, stiekem gemaakt door Europeanen die korte tijd vast zaten of met een verborgen camera op bezoek gingen.

Lees ook:
Marokkaanse rechters Hamza B omgekocht
Hoger beroep Hamza B voor de derde keer uitgesteld
Video + foto’s: Hamza B in De Hel van Tanger

Hamza B. is veroordeeld voor betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, op 29 december 2012. Hij zou de auto hebben bestuurd waaruit werd geschoten op Benaouf A, Said El Yazidi en Youssef Lkhorf. Deze laatste twee overleefden de aanslag niet. Tijdens de vlucht werden ook nog twee motoragenten beschoten. Schutters Adil A. en Anouar B. kregen eerder dit jaar levenslang voor hun aandeel in de beruchte zaak.

[somryv url=”trA7t3A9E8Y” size=”large” align=”center”]