Hamza B. opnieuw berecht – videobeelden overval

Hamza B. moet zich opnieuw voor de rechter verantwoorden. De 29-jarige Amsterdammer, die momenteel een straf van twintig jaar uitzit in Marokko, maakte vijf jaar geleden 525.000 euro buit bij een overval op de Rabobank in Amsterdam-Noord. Hij zal hier voor worden berecht, meldt het Parool.

Lees ook:
Marokkaanse rechters Hamza B omgekocht
Video + foto’s: Hamza B in De Hel van Tanger
Kopstuk Mocro Maffia Houssine Ait S weer vrij

B. pleegde de overval samen met een handlanger. Hij viel door de mand toen ze tijdens hun vlucht stomtoevallig werden gefilmd door een cameraploeg van PowNews. Hoewel de twee vermomd waren, werd Hamza toch herkend door de politie. Hij werd gearresteerd en zat ruim acht maanden in voorarrest.

Hamza B. en de aanslag in de Staatsliedenbuurt

Terwijl Hamza B. in afwachting van zijn proces was, pleegde hij samen met Adil A. en Anouar B. de beruchte moordaanslag in de Staatsliedenbuurt. B zou op 29 december 2012 de auto hebben bestuurd waaruit werd geschoten op Benaouf A., Said El Yazidi en Youssef Lkhorf. De kogelregen ging dwars door omliggende woonboten en zelfs door slaapkamers van kinderen. Tijdens de vlucht werden ook nog twee motoragenten beschoten. Medepassagiers, Adil A en Anouar B, kregen een levenslange straf opgelegd in Nederland.

Hamza vluchtte in 2013 naar Marokko en werd in juni van dat jaar op het vliegveld van Tanger aangehouden. Omdat dit land geen onderdanen uitlevert, heeft de Marokkaanse justitie de zaak tegen B op verzoek van Nederland overgenomen. Zij legden hem een gevangenisstraf van twintig jaar op.

B’s advocaat Menno van Gaalen heeft Het Parool gezegd te zullen eisen dat B. aanwezig mag zijn bij de rechtszaak omtrent de overval op de Rabobank in Amsterdam-Noord.

[somryv url=”BNHAVuPI6Qg” size=”large” align=”center”]