Iets voor jou? Een appartement huren in de Bijlmerbajes

Sinds afgelopen dinsdag staat de Bijlmerbajes te koop. Nederlands bekendste gevangenis, waar topcriminelen als Willem-Holleeder en Klaas Bruinsma verbleven, moet het bruisende hart van een nieuwe stadswijk worden. Zou jij een appartement in de Bijlmerbajes huren?

Het Rijk deed in de afgelopen jaren al meer overheidsgebouwen van de hand. Het voormalige Paleis van Justitie in Amsterdam werd in 2015 voor 61,3 miljoen euro verkocht. Deze wordt nu verbouwd tot luxe hotel. En onlangs werd het ministerie van Sociale Zaken voor 23 miljoen euro verkocht. De koepelgevangenissen in Breda, Arnhem en Haarlem staan nog te koop.

needsomepower? #bijlmerbajes #nieuwewerkplek #basement

Een foto die is geplaatst door Teja Hogeveen (@teja020) op

De overheid wil voor de Bijlmerbajes minimaal 60 miljoen euro hebben. Rond de gevangenis wordt een nieuwe wijk gebouwd: Amstelkwartier. Er komen zo’n 5000 woningen, een kleine haven, diverse horecagelegenheden en winkels. De nieuwe eigenaar van de Bijlmerbajes kan ongeveer 1000 woningen kwijt in de Nederlands bekendste gevangenis. Een business die zeker zal lonen, want Amsterdam kent een groot woningtekort.

Zou jij een appartement in de Bijlmerbajes huren?

Het is natuurlijk nog niet bekend óf er geïnteresseerden zijn en hoe eventuele appartementen in de voormalig gevangenis eruit zullen komen te zien, maar er is een kans dat je in dezelfde ‘slaapkamer’ als Holleeder of Bruinsma verblijft. Zou jij interesse hebben? Het terrein van de Bijlmerbajes wordt straks met een tunnel onder het spoor door aan Amstelkwartier verbonden, een nieuwe bruisende wijk vlakbij station Amsterdam Amstel. Geen verkeerde plek om te wonen.

Interesse?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Zou jij interesse hebben in een woning in de voormalige Bijlmerbajes? Laat het ons weten via: redactie@dikketitels.com. Wie weet lees je jouw verhaal terug in onze follow-up!