Benaouf A. 8 jaar langer de gevangenis in

De advocaat-generaal in Amsterdam heeft in hoger beroep achttien jaar cel geëist tegen Benaouf A. De 31-jarige Amsterdammer, die één van de kopstukken is in de beruchte Mocro Maffia-oorlog, wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Najeb Bouhbouh. A heeft de moord volgens het Openbaar Ministerie gecoördineerd en geregisseerd.

Brein achter de moord op Najeb Bouhbouhnajeb bouhbouh

De liquidatie van Bouhbouh was het startsein van een reeks gewelddadige moorden tussen twee rivaliserende groepen. Hij werd op 18 oktober 2012 naar een hotel in Antwerpen gelokt en ter plekke doodgeschoten. Chris ‘de Kamper’ Bouman zou een dubbelrol hebben gespeeld in deze moordzaak. Hij verzond vanaf zijn mobiele telefoon een bericht met de tekst “we komen nu” naar de telefoon van  Benaouf,  kort voordat hij het hotel met Bouhbouh zou verlaten. Benaouf verstuurde vervolgens een bericht naar de twee schutters die zich bij het hotel hadden schuil hielden. A werd eerder tot een gevangenisstraf van 10 jaar veroordeeld, maar het Openbaar Ministerie ging in Hoger Beroep.

Wraak voor Youssef Lkhorf in vervolg op Mocro MaffiaWraak, het vervolg op Mocro Maffia

Bestel Wraak nu voor € 21,99 op Bol.com. Voor 23:00 uur besteld = morgen in huis!. Een gruwelijke aanrader!

Benaouf A ontkomen aan de dood in de Staatsliedenbuurt

Twee maanden na deze aanslag werd Benaouf A zelf doelwit van een moordaanslag, Op 29 december 2012 werd hij in zijn Range Rover beschoten door Adil A, Anouar B en Hamza B, die tot de groep van Gwyneth Martha behoorden en lijnrecht tegenover Benaouf A en handlanger Houssine Ait S stonden. A overleefde de aanslag op het nippertje, zijn vrienden Said el Yazidi (21) en Youssef Lkhorf (28) niet! Adil A en Anouar B werden hiervoor in 2015 tot levenslang veroordeeld. Hamza B vluchtte na de aanslag naar Marokko, waar hij werd gearresteerd. De Marokkaanse justitie veroordeelde hem vorig jaar in Hoger Beroep tot 20 jaar.

Said El Yazidi en Youssef Lkhorf werden op 29 december geliquideerd in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt
Said El Yazidi en Youssef Lkhorf

Afgehakt hoofd

Begin maart werd voor de Amsterdamse  shisha lounge Fayrouz een afgehakt hoofd aangetroffen.  Het ging om de 23-jarige Nabil Amzieb, wiens lichaam een dag eerder al in een brandende auto was gevonden. Ook deze moordzaak wordt gelinkt aan de Mocro Maffia. Fayrouz, inmiddels gesloten door de politie, is een shisha lounge die bekend staat als ontmoetingsplek van leden van het kamp van Benaouf A. en Houssine Ait. S. Nabil Amzieb was volgens ingewijden geen ‘grote jongen’, maar slechts ‘een loopjongen’ van Beanouf en Houssine. Zijn hoofd werd met het gezicht gericht op de shisha lounge gevonden, alsof hij naar binnen keek. Het zou een waarschuwing zijn geweest van kamp Martha, zo wordt gespeculeerd.

Liquidatie voorkomen

Vorig jaar voorkwam de politie op het nippertje een andere liquidatie. Heinrich A. (40) en Gokhan C. (27) stonden in de nacht van 6 op 7 juni te posten vlakbij Fayrouz. In de auto lagen zware wapens en benzine. Het duo werd onlangs tot 6 en 7 jaar cel veroordeeld voor het voorbereiden van een liquidatie. Wie zij om het leven wilden brengen is nooit duidelijk geworden.