Ali B. als mocro maffia kopstuk Najeb Bouhbouh in Patser

Op 18 oktober 2012 werd Antwerpen opgeschrikt door een koelbloedige liquidatie, die het startsein zou zijn voor een reeks gewelddadige moorden tussen twee rivaliserende groepen. Een bendeoorlog die we nu kennen als de beruchte mocro maffia oorlog. Het slachtoffer was Najeb Bouhbouh. Ali B. kruipt voor een nieuwe filmrol in de huid van de mocro maffioso.

Patser ‘min of meer gebaseerd op Mocro Maffia’

Patser gaat over de waanzinnige trip van vier vrienden die ervan dromen om te leven als echte maffioso. Living the good life met snelle patserbakken, dikke villa’s, het snelle geld en… respect. Als het viertal de kans krijgt om een grote coke deal te sluiten gaat het totaal mis en ontstaat er een bendeoorlog die in Amsterdam, Antwerpen en Marokko wordt uitgevochten. De brute Hassan Kamikaze (Ali B) kent geen grenzen om deze oorlog te winnen, maar ook de maffioso Julmar (Werner Kolf) en zijn handlangers (Adje en Hef) zijn niet van plan de strijd te verliezen. De vier vrienden worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Saïd Boumazoughe en Junes Lazaar. Overige rollen zijn voor Nabil Mallat, Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Vic De Wachter, Noureddine Farihi, Matthijs van Nieuwkerk en Eric Corton.

Volgens de trailer is de film ‘min of meer gebaseerd op waargebeurde shit’. Shit die wij herkennen uit het Mocro Maffia-dossier en de bendeoorlog tussen de rivaliserende groepen van Benaouf A. en Gwyneth M..

Wraak voor Youssef Lkhorf in vervolg op Mocro Maffia

Wraak, het vervolg op Mocro Maffia

Bestel Wraak nu voor € 21,99 op Bol.com. Voor 23:00 uur besteld = morgen in huis!. Een gruwelijke aanrader!

Najeb Bouhbouh

najeb bouhbouhNajeb Bouhbouh behoorde tot het kamp van Gwyneth M. In 2012 kregen zij ruzie met een groep Nederlands-Marokkaanse criminelen uit Amsterdam. Aanleiding voor de ruzie was een verdwenen partij cocaïne. De partij was door de Belgische politie onderschept in de haven van Antwerpen, maar zij brachten deze informatie in belang van hun onderzoek niet naar buiten. De twee bendes kregen hierop ruzie met elkaar, wat uiteindelijk leidde tot een reeks aan liquidaties die begon met de moord op Bouhbouh. Hij werd op 18 oktober 2012 naar een hotel in Antwerpen gelokt en ter plekke doodgeschoten. Chris ‘de kamper’ Bouman zou een dubbelrol hebben gespeeld bij de moord op Bouhbouh. Hij had contact met Bouhbouh en lokte hem naar het hotel, maar speelde ondertussen onder één hoedje met Benaouf A. en zijn handlangers. Vlak voordat hij samen met Bouhbouh bij het hotel aankwam werd vanaf zijn telefoon een smsje naar Benaouf A. gestuurd met de tekst: “We komen nu”. Benaouf verstuurde vervolgens een bericht naar de twee schutters die zich bij het hotel hadden schuil hielden. Benaouf werd later tot een gevangenisstraf van 12 veroordeeld voor het coördineren en regisseren van de moord op Najeb Bouhbouh.

Benaouf zelf ontkomen aan de dood

Twee maanden na deze aanslag werd Benaouf A. zelf doelwit van een moordaanslag. Op 29 december 2012 werd hij in zijn Range Rover beschoten door Adil A., Anouar B. en Hamza B., die tot de groep van Gwyneth Martha behoorden. A overleefde de aanslag op het nippertje, zijn vrienden Said el Yazidi (21) en Youssef Lkhorf (28) niet! Adil A. en Anouar B. werden hiervoor in 2015 tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Hamza B. vluchtte na de aanslag naar Marokko, waar hij werd aangehouden. De Marokkaanse justitie levert geen eigen onderdanen uit, maar nam de rechtszaak tegen Hamza B. wel over. In mei 2015 kreeg hij in hoger beroep een straf van 20 jaar opgelegd.

Benaouf A
Benaouf A.

Vluchtpoging met helikopter

Op 11 oktober 2017 deed Benaouf A. vanuit zijn cel in Roermond een poging om te ontsnappen. Vijf vrienden: Sofyan el H. (24), Omar A. (19), Saifeddine M. (20), Houssain el M. (27), Ismail El M. (21) regelden een helikopter om de beruchte crimineel op te pikken. De ontsnappingspoging werd door de politie verijdeld en A. overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Toen zijn cel na de ontsnappingspoging werd doorzocht bleek A. in het bezit te zijn van een mobiele telefoon en zelf de heli te hebben besteld.