Advocaten Willem Holleeder reageren op boek van zus Astrid

De advocaten van Willem Holleeder, Sander Janssen en Robert Malewicz, vinden het boek Judas een opmerkelijke move van zus Astrid. Volgens Janssen en Malewicz wil Astrid Holleeder haar verhaal niet doen in de rechtbank, maar wel in het boek dat zij vrijdag uitbracht over het leven van haar broer Willem.

De advocaten van Nederlands bekendste crimineel hebben aan ANP laten weten dat zij hopen dat Astrid en Holleeders andere zus Sonja ‘vanaf nu weer mee zullen werken aan de verhoren en bereid zullen zijn hun verhaal ook op dat podium te doen waar het in een rechtszaak thuishoort, te weten bij de rechter’.

Boek over Willem Holleeder

Astrid bracht vrijdag het boek Judas uit. Hierin schrijft ze o.a. over de periode die volgde op Holleeders vrijlating in 2012. Volgens zijn zus heeft Willem Holleeder zijn eigen familie dertig jaar lang geterroriseerd, afgeperst en bedreigd. Het boek vloog afgelopen weekend over de toonbank en is inmiddels zo goed als uitverkocht.

De zus van Willem Holleeder noemt haar boek ‘een testament’. Eerder legden Holleeders zussen en zijn ex Sandra belastende verklaringen tegen hem af. Holleeder zou hen vervolgens hebben willen liquideren.