Advocaten nemen intrek in de bekende Bijlmerbajes

Begin oktober 2016 zette de gemeente Amsterdam de bekende Bijlmerbajes te koop. Het oude logeeradres van criminelen als Willem Holleeder en Klaas Bruinsma moet het bruisende hart van een nieuwe stadswijk worden. Tot die tijd zorgt Stichting Leegstand Amsterdam ervoor dat het pand bewoond blijft. Ze kozen voor een opvallende huurder: advocatenkantoor Freeke & Monster.

De strafrechtenadvocaten nemen deze maand hun intrek in de Bijlmerbajes, zo weet DikkeTitels via interne bronnen. Freeke & Monster zijn geen kopers, maar huren hun onderkomen tijdelijk om leegstand te voorkomen.

60 miljoen euro voor de Bijlmerbajes

De overheid vraagt voor de Bijlmerbajes minimaal 60 miljoen euro. Rond de gevangenis wordt een nieuwe wijk gebouwd: Amstelkwartier. . Het terrein van de Bijlmerbajes wordt straks met een tunnel onder het spoor door aan Amstelkwartier verbonden. Hier komen zo’n 5000 woningen, een kleine haven, diverse horecagelegenheden en winkels. De nieuwe eigenaar van de Bijlmerbajes kan ongeveer 1000 woningen kwijt in de Nederlands bekendste gevangenis. Een business die zeker zal lonen, want Amsterdam kent een groot woningtekort.

Het Rijk deed in de afgelopen jaren al meer overheidsgebouwen van de hand. Het voormalige Paleis van Justitie in Amsterdam werd in 2015 voor 61,3 miljoen euro verkocht. Deze wordt nu verbouwd tot luxe hotel. En onlangs werd het ministerie van Sociale Zaken voor 23 miljoen euro verkocht. De koepelgevangenissen in Breda, Arnhem en Haarlem staan nog te koop.

needsomepower? #bijlmerbajes #nieuwewerkplek #basement

Een foto die is geplaatst door Teja Hogeveen (@teja020) op